Ciutat

Treure els estabilitzadors, proper pas a la fàbrica Bosser

La façana de la fàbrica Bosser, assegurada amb estabilitzadors / VICTÒRIA ROVIRA

L’Ajuntament estudia el projecte que la propietat de l’antic conjunt fabril ha presentat al consistori per traslladar aquests elements a l’interior

La façana de la fàbrica Bosser, assegurada amb estabilitzadors / VICTÒRIA ROVIRA

A la fàbrica Bosser del carrer d’Alemanya (Centre) hi comença a haver moviment després d’anys de quietud. La propietat, la societat Fabrilia, ja ha presentat l’estudi tècnic per fer el següent pas després de la retirada de la primera grua de l’obra la setmana passada. El document fa referència a la segona part per complir amb el requeriment de l’Ajuntament de Sabadell de treure les estructures que aguanten la façana –protegida– i alhora millorar la imatge del carrer. Si no hi ha obra, com és el cas, no es pot ocupar la via pública, diu la normativa municipal. Tècnics municipals revisen ara el document.

La façana, les tanques i els estabilitzadors de la fàbrica Bosser / VICTÒRIA ROVIRA

La façana, les tanques i els estabilitzadors de la fàbrica Bosser / VICTÒRIA ROVIRA

La setmana passada es va retirar una de les dues grues inutilitzades que hi havia a l’interior de la fàbrica, on entre el 2014 i el 2018 es va iniciar la construcció d’uns pisos que va quedar aturada. I fonts municipals apunten que la segona grua està previst que sigui retirada dijous que ve, 10 de febrer. Les despeses sempre van a càrrec de la propietat, que segons el consistori en els darrers mesos ha pagat una cosa que no havia fet fins ara: l’ocupació de la via pública amb aquests elements de protecció. La quantitat no ha transcendit.

Tot parteix d’una premissa: pràcticament tota la façana, que dona als carrers d’Alemanya i Ferran Casablancas està protegida i s’ha de conservar. Els estabilitzadors del carrer han de passar a l’interior i d’aquesta manera la via pública recuperaria places d’aparcament i acabaria la imatge de provisionalitat que regna actualment. “Fem seguiment perquè pugui passar com més aviat millor”, assegura la regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina, tot i que no pot concretar quan es durà a terme aquesta retirada perquè l’ha d’executar Fabrilia.

L’edil apunta que “els propietaris estan de cara i al final arribarem a una solució” per a aquest espai. El consistori es mou amb les premisses de seguretat i d’imatge ja referenciades anteriorment, però també pel fet que “quan acabes unes obres o s’aturen, tot el que hi ha al carrer de forma provisional s’ha de treure o posar a dintre”, de manera que els estabilitzadors i les tanques metàl·liques haurien d’estar fora aproximadament des de mitjans del 2018.

La provisionalitat que viu la zona indigna els veïns, com Joan Rodríguez. “És una molèstia contínua, estàvem parlant de posar pancartes i tancar el carrer. Fer alguna mesura de pressió a l’Ajuntament, estem desesperats”, denuncia. Dos trams de vorera de Ferran Casablancas i Alemanya són impracticables, les tanques són un cau de brutícia i a ningú li agrada conviure amb una provisionalitat que s’allarga en el temps i desespera els més pacients.

“L’obra tenia els permisos”

Actualment, a la fàbrica Bosser hi ha dues naus construïdes en paral·lel al carrer d’Alemanya, amb un pati interior al mig. Mar Molina assegura que “l’obra va començar amb tots els permisos”, i s’adequa a la modificació del planejament que es va aprovar el 2011 per mantenir la façana.

Comença la retirada de les grues de l’antiga fàbrica Bosser de Sabadell

Comentaris
To Top