Ciutat

Salvador Illa, a Fira Sabadell: “No es pot fer política sense un partit cohesionat”

D'esquerra a dreta; Meritxell Batet, Salvador Illa i Francisco Aranda, avui durant l'assemblea a Fira Sabadell/ Lluís Franco

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, s’ha sumat aquest matí a l’assemblea extraordinària de la Federació del Vallès Occidental Sud del PSC, la qual escollit a Francisco Aranda com a nou primer secretari.
El líder dels socialistes ha volgut donar el seu suport al nou líder de la federació vallesana. En un discurs centrat en la política autonòmica, Illa ha destacat el paper de les 16 federacions del partit i les més de 300 organitzacions repartides pel territori. Uns instruments els quals considera necessaris per al seu projecte de “política útil”.

La Federació del PSC al Vallès Occidental Sud ratifica el lideratge de Francisco Aranda

“La política útil”

El cap de l’oposició al parlament de Catalunya no hi ha desaprofitat l’oportunitat per recordar que el socialisme és el partit que dona espai a la “negociació col·lectiva“, la qual ha considerat com “l’única via per a la transformació de la societat”. “La política útil no és dogmàtica”, ha recordat mentre ha fet un al·legat a “la política del respecte”: “s’ha de respectar els adversaris polítics, i no confondre els ciutadans”, en al·lusió a les eleccions de Castella i Lleó, i el que considera com “un canvi del discurs polític” de la dreta per convertir-les en un plebiscit al govern espanyol.

L’oposició a dreta i esquerra

Per últim, Illa no ha volgut desaprofitar l’oportunitat per carregar contra els partits independentistes, a l’hora de demana‘ls-hi una política de la veritat, i acabar amb les gesticulacions, en referència a l’acte de diputat del Pau Juvillà, el qual ha sigut suspès aquesta setmana com a diputat per la Junta Electoral Central. Així i tot, Illa ha volgut enviar al seu suport al cupaire.

Comentaris
To Top