Ciutat

El teu defensor: “Quan plou molt, se’ns inunda el carrer”

Carrer Major de la Creu Alta de Sabadell / LLUÍS FRANCO
Carrer Major de la Creu Alta de Sabadell / LLUÍS FRANCO
EL TEU DEFENSOR

El D.S. està compromès amb tu. En moments d’incertesa, el periodisme és més necessari que mai. Per aquest motiu, hem engegat aquesta nova secció, pensada per i per a vosaltres. Podeu fer-nos arribar els vostres dubtes, suggeriments o reclamacions. Volem conèixer el teu cas i buscar-hi una solució plegats. Cada dissabte, rebrem les vostres històries. Tu ho expliques, el D.S. respon. Ens pots contactar per correu electrònic a [email protected]

La Isabel és veïna de la Creu Alta i explica que quan hi ha pluges fortes, s’inunda el carrer Major, perquè “el clavegueram no absorbeix bé”. L’Ajuntament s’ha compromès a estudiar properament les causes de les inundacions.

“Cal una solució pel carrer Major”

La Isabel, lectora del Diari i veïna del carrer Major de la Creu Alta, ha contactat amb El teu defensor per reclamar una solució a un problema que “fa anys que s’arrossega i que es reclama a l’Ajuntament”. Segons expressa la veïna, cada cop que plou amb força, les pluges torrencials inunden el carrer perquè “el sistema de clavegueram no absorbeix bé l’aigua”.

La Isabel explica que no és un fet puntual ni recent: “Ha passat molts cops, i ara que fa temps que no plou, vindran tempestes fortes i ens tornarà a passar”, lamenta. De fet, encara té les fotografies del carrer inundat el 2009, “una de les tempestes que va deixar contenidors surant pel carrer”. Fa anys que batallen amb els diversos equips de govern per aconseguir una solució efectiva: “Amb el govern de Bustos ja ens van dir que vindrien a arreglar-ho, entre els números 55 i 53 hi ha un tram on es va habilitar una porta amb reixes de ferro, i feia que l’aigua passés una mica, però tampoc ens ha servit de gaire”, lamenta la veïna.

El nivell de l’aigua és tan alt, que “quan puja, entra dins les cases”. Per solucionar-ho, a casa seva van posar una fusta a la porta per reduir al màxim l’entrada d’aigua. Així doncs, formulen una petició doble: d’una banda, que retirin els cinc contenidors que fa temps que s’han instal·lat al mateix carrer i que es busqui una nova ubicació, perquè considera que “pot barrar el pas de l’aigua encara més”. Es tractaria d’una mesura “provisional”. D’altra banda, reclama una actuació a llarg termini que posi fi a aquesta situació.

“Estudiarem la causa”

Fonts municipals han assegurat al Diari que estudiaran quina pot ser la causa de les inundacions per donar-hi una solució. Aleshores, quan es determini el problema, s’actuaria. Pel que fa a la col·locació dels contenidors, “des de l’Ajuntament procurem, sempre que sigui possible, que cada parada compti amb tota mena de contenidors perquè tothom hi pugui dipositar totes les fraccions”.

Precisament a aquesta zona no era així –abans només n’hi havia un parell– i això dificulta prestar el servei de reciclatge. “Qualsevol nova ubicació de contenidors és complexa i difícil d’encaixar”, apunten. El D.S. continuarà informant de les novetats en aquesta petició.

Comentaris
To Top