Ciutat

Desallotgen d’urgència 60 veïns d’Espronceda per perill d’electrocució

Una seixantena de veïns d’Espronceda han de deixar casa seva per perill d’electrocució a l’edifici on viuen

Inspecció de l'estat de l'edifici / LLUÍS FRANCO

Un bloc d’habitatges del barri d’Espronceda va haver de ser desallotjat completament amb urgència, després d’una inspecció dels Bombers la passada nit. Un incident elèctric posava en risc la vida de la seixantena de veïns del número 49 del Passeig del Comerç. Segons els primers indicis, hi havia perill per electrocució per una avaria en la conducció d’aigua. Tanmateix, l’origen del risc encara no està detectat.

Es van evacuar 57 persones, de les quals 26 (pertanyents a 8 famílies) van ser reallotjades per Acció Social al CEM, pensions i hotels de la ciutat, en no comptar amb allotjament alternatiu. La resta han passat la nit a casa de familiars o amics.

Es van evacuar 57 persones de l’edifici del Passeig Comerç / LLUÍS FRANCO

Tècnics municipals inspeccionen en aquests moments l’edifici desallotjat per determinar l’origen del risc elèctric i valorar el retorn de les famílies.

Es tracta d’un edifici de VIMUSA destinat a emergència social. L’edifici es va inspeccionar per Bombers i tècnics de la companyia elèctrica, però no van poder determinar l’origen del risc elèctric detectat.

Tècnics realitzant la inspecció / LLUÍS FRANCO

“El primer que volem és garantir la seguretat de tots els veïns i veïnes”, ha afirmat l’alcaldessa, Marta Farrés. En el dispositiu desplegat hi va treballar Policia Municipal, Bombers, el SEM i personal municipal d’Acció Social i de VIMUSA, a més del suport de la TUS, que ha cedit un espai a les cotxeres per a les famílies i ha posat a disposició un autobús per traslladar les famílies que no tenien mitjans per traslladar-s’hi.

La Creu Roja va activar el seu vehicle d’avituallament, per proporcionar begudes i menjar a les famílies afectades. L’alcaldessa ha afegit que “la màxima prioritat municipal és saber on és l’origen del risc elèctric i solucionar-ho perquè les famílies puguin tornar a casa”.

Comentaris
To Top