Ciutat

El Gimnàs tindrà nou gestor abans d’acabar el mes

La seu del Gimnàs Municipal, a la plaça de Frederic Mompou / DS

El Gimnàs Municipal està a prop de tenir nova gestió. En els pròxims dies, a molt estirar una o dues de setmanes –tot queda pendent de la validació del darrer tràmit administratiu–, segons apunten fonts municipals, es coneixerà quina de les tres entitats que van presentar-se al procés de licitació serà l’escollida per
fer-se càrrec de la gestió de l’equipament municipal.

Així doncs, abans d’acabar aquest mes de febrer es posarà punt final a un concurs públic que ha tingut entrebancs –es van presentar al·legacions per part de l’empresa Igesport– i retards en els processos administratius, fet que va obligar a tancar les portes el passat 1 de gener, sense poder mantenir l’activitat, tal com en un principi estava previst.

L’atorgament de la gestió, però, no implica com a condició sine qua non que l’endemà mateix l’entitat pugui reobrir les portes del Gimnàs, perquè abans de tot caldrà arribar a un acord entre l’Ajuntament i l’entitat beneficiària per adequar l’espai i fer-hi les obres previstes. Tot anirà supeditat a les activitats de caràcter esportiu que s’hi duguin a terme, sempre tenint present que s’haurà d’oferir, paral·lelament, un servei als socis del Gimnàs, i si aquestes obres es poden posposar uns mesos.

Les bases per optar al concurs per a la cessió del Gimnàs Municipal no implicaven la subrogació dels contractes laborals de la desena de treballadors. Un aspecte clau que obligava l’empresa Igesport a fer front a les indemnitzacions dels fins al passat 31 de desembre treballadors del centre esportiu: “Després de posar-nos en mans d’advocats, uns i altres hem arribat a un acord per indemnitzar tots els treballadors i, alhora, n’hem pogut reubicar alguns”, explica José Avilés, responsable d’Igesport. Així mateix, i després d’estar més de vint anys gestionant el Gimnàs, Avilés etziba que “hem marxat massa bé després d’estar tres anys de més, en què hem tingut moltes pèrdues”, sense voler donar-ne més detalls: “Encara estem auditant l’any 2021, però podem marxar amb el cap ben alt després d’oferir “un servei de qualitat”.

Comentaris
To Top