Oci i cultura

Del Ripoll al parc Catalunya, una reivindicació de la bellesa dels ocells

Un cames llargues al parc Catalunya, durant el confinament de la primavera de 2020 / José Luis Cortés

José Luis Cortés Montesinos ha recollit a Más vale pájaro en vuelo (Caligrama) les vivències en torn als ocells i la natura durant un any. L’observació succeeix en llocs diversos com el centre urbà i l’alta muntanya, d’un suburbi a un aiguamoll litoral, d’un poble a un bosc. La primera part del llibre recull les observacions rellevants de cada jornada i les sensacions que suggereixen. Tot acompanyat por més de 140 fotografies d’alguns dels ocells que s’enumeren.

José Luis Cortés Montesinos / DS

La segona part està constituïda per dotze narracions que tracten tems com la història de la ciència, la cultura popular relacionada amb els ocells i l’etimologia dels seus noms, sempre des de la base del coneixement científic. L’autor, però, intenta transmetre aquest coneixement científic de manera amena, amb humor i ironia. El llibre pot interessar a tot tipus de públic, més enllà d’aquells que es dediquen a l’ornitologia. I és que un parc urbà o un simple jardí de la nostra ciutat ens poden donar moltes sorpreses.

José Luis Cortés Montesinos, és biòleg, soci de l’ADENC i col·laborador de la Sociedad Española de Ornitología i del Institut Català d’Ornitologia, amb qui ha participat en l’elaboració del nou Atles dels Ocells Nidificants de Catalunya (Cossetània). També ha publicat Pájaros de cuidado (Caligrama).

Portada del nou llibre / DS

Té en preparació Els ocells del Parc Catalunya de Sabadell. Setze anys d’ornitologia urbana, de caire més tècnic però també divulgatiu. Daniel Cortés Serra, màster en Fotografia Artística i Narrativa Visual, és l’autor de les fotografies que hi apareixen.

Publicitat
Comentaris
To Top