Ciutat

Els afectats pels 36 habitatges de Can Llong recorren a la via civil

El solar de Can Llong on se situarà la nova promoció d’habitatges, similars als que es veuen a la dreta de la imatge / LLUÍS FRANCO
El solar de Can Llong on s'hauria de construir la nova promoció d’habitatges, similars als que es veuen a la dreta de la imatge / LLUÍS FRANCO

La llicència d’obres mai s’ha recollit del registre d’Urbanisme de l’Ajuntament i, per tant, la promotora no ha iniciat la construcció  de la promoció de pisos que Can Llong espera des del 2019. Es tracta d’una edificació al carrer de Copenhaguen de protecció oficial i promoció privada que es va començar a comercialitzar sobre plànol el 2017 i que hauria d’haver quedat enllestit el 2019, quan la constructora ja preveia entregar les claus. Per reservar-los, els propietaris van pagar, com a bestreta, el 20% del preu final.

Després de tres anys d’endarreriment en les obres, els afectats s’han mobilitzat per recórrer a la via civil. “Iniciarem un procediment per incompliment de contracte”, avança Mar Arjona,  advocada que defensa els interessos dels afectats. 

L’Ajuntament obre un expedient

De la seva banda, l’Ajuntament de Sabadell, que es va presentar com a mediador entre les dues parts, ha obert un expedient disciplinari a la constructora, Can Llong 1952 Construccions i Promocions, que haurà d’assumir una sanció administrativa. “És el primer cop que s’obre un expedient d’aquestes característiques a Sabadell”, apunta la regidora d’Urbanisme, Mar Molina, que recorda que des que es va aprovar la llicència d’obres per a aquests edificis, l’agost del 2020, la promotora mai no ha recollit els documents.

Segons les últimes declaracions que la promotora feia al Diari, les obres haurien de durar un màxim de 16 mesos des del seu inici. Però la promoció continua sense data d’inici en el calendari.

La urbanització del carrer

La constructora justificava el retard en les obres per la urbanització pendent del carrer de Copenhaguen. El maig de 2021, l’Ajuntament licitava i adjudicava les obres per urbanitzar el carrer, una obra que havia d’anar a càrrec dels propietaris del terreny –Incasòl,  Ajuntament la promotora privada i Alice Invest–.

Finalment, però, el carrer de Copenhaguen s’urbanitzarà de forma provisional a mesura que avancin les obres d’una nova promoció de pisos de lloguer social que impulsa l’Incasòl. Tot i això, la Junta de Compensació del Polígon II del Pla Parcial de Can Llong, els propietaris del terreny, són els encarregats de sufragar el cost de les obres definitives d’urbanització d’aquest carrer.

Comença la construcció de 34 pisos de lloguer social a Can Llong

Comentaris
To Top