Ciutat

Sabadell es prepara un cop més per tornar a la pista de ball

Joves al Bar Sabadebidoo de Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

L’oci nocturn de Sabadell ja ha enllestit els preparatius per reobrir aquest 11 de febrer

Joves al bar Sabadebidoo / VICTÒRIA ROVIRA

Amb mascareta, però sense límit en l’aforament ni passaport Covid per poder accedir a les discoteques. L’oci nocturn de Sabadell – vuit bars musicals i tres establiments amb llicència de discoteca o sala de festa— ja ha enllestit els últims preparatius per reobrir la nit de dijous a divendres 11 de febrer: comandes de productes, represa dels serveis que s’havien desactivat i han reincorporat el personal, fins ara en ERTO. “Estem a punt per obrir des de fa temps”, apunta Edu Codina, des de la nova discoteca Nüe Sabadell.

Discoteques i bars musicals tenen “il·lusió” i les expectatives molt altes amb aquest quart intent d’obertura: “Necessitem que aquest cop sigui el definitiu per la supervivència del sector”, coincideixen els propietaris entrevistats. De fet, des de l’esclat de la pandèmia l’any 2020 només han pogut obrir 18 caps de setmana sotmesos a restriccions d’aforament i d’horaris, la prohibició de ballar o el passaport Covid. 

Ara, quan s’acumulen més de 600 dies tancats, podran tornar sense cap limitació més enllà de l’ús de la mascareta a la pista de ball i tenen clar que la resposta dels sabadellencs serà positiva i que podran reprendre l’activitat amb certa normalitat. “La gent té ganes de sortir i desconnectar”, apunten Antonia Peña, propietària del Sabadebidoo i Míriam Alonso, des d’El Musical, que esperen que l’activitat remunti. Codina hi afegeix que continuaran posant a disposició dels clients gel hidroalcohòlic i recordant l’ús obligatori de la mascareta.

Ara bé, els propietaris de locals d’oci nocturn eximeixen el sector de responsabilitats: “Ha quedat demostrat que, tot i el tancament de  l’oci nocturn, els contagis continuaven creixent. No som els responsables”, asseveren.

Els efectes del tancament

El tancament forçós no només s’ha fet notar a les butxaques dels propietaris de les sales de ball i discoteques de Sabadell. També ha implicat una nova reorganització de personal. “Estic sola a la sala, després de tant ERTO i anades i tornades, el personal ha trobat una altra feina”, apunta Peña. Ara ha de buscar cambrers i formar-los des de zero. Al Sabadebidoo només obriran els divendres i dissabtes. “Un dia menys d’ingressos”.  I el Nüe, una sala que obria per primer cop les seves portes a finals d’octubre del 2021, només té previst obrir les nits de dissabte.

Toni Expósito, responsable del Bar Musical servint un copa dijous a la nit, tret de sortida de l'oci nocturn / VICTÒRIA ROVIRA

Toni Expósito, responsable del Bar Musical servint un copa en la darrera obertura de l’oci nocturn / V.R.

Comentaris
To Top