Oci i cultura

Cascada de comiats en la mort de Jordi Gabaldà

Jordi Gabaldà marxa als 37 anys / DS

La mort del cuiner Jordi Gabaldà (1984-2022), coneguda aquest matí, ha desfermat un torrent i missatges de comiat a les xarxes socials, especialment al compte d’Instagram del seu darrer projecte culinari Sandwich Club L’Immoral. Tant des del món de la cuina i la gastronomia, com de la cultura i la ciutadania en general.

Com ara les mostres de suport de Marta Trias, del restaurant La Fresca, mostrant la seva tristor i destacant que en Gabaldà ha estat i és “molt gran”. També Paco Querol, del restaurant 9 de la Borriana, ha mostrat el seu afecte. El cuiner sabadellenc Sergi Ara ha reproduït el lema que sempre repetia en Gabaldà, “salut i cuina”. Des del Gremi d’Hostaleria han definit Gabaldà com “una autèntica gran persona i un cuiner apassionat, amb una visió moderna i alternativa de la restauració”, tot afegint que el trobaran molt a faltar. 

Així mateix, el mestre cerveser Sami Claret, de la cerveseria Olut, ha destacat “la sort” d’haver compartit projectes amb Gabaldà, a qui defineix com “genuí, creatiu, innovador…”. I afegeix: “L‘Immoral esdevé immortal en el nostre cor. Bon viatge company!”. També des de Carambola Food, projecte culinari de Food Truck amb el que col·laborava, han transmès el seu afecte; així com des de la Pastisseria Sallés.

Des del món de la cultura, el cop ha estat dur pel programador musical Pere Urpí, qui l’havia entrevistat a Qui ho diria, el seu programa setmanal de Ràdio Sabadell i amb qui mantenia amistat i projectes. “Ara volia fer un llibre de receptes, i potser fèiem uns podcasts“, explica Urpí. El programador ha posat en valor el fet que Gabaldà hagi portat el nom de Sabadell, a nivell culinari, arreu de l’Estat.

També està clarament tocat el director de l’Embassa’t, Arnau Solsona, qui tenia amistat amb Gabaldà des dels 15 anys. “Estem tocats i tristos. És una puta merda, que la gent se’n vagi tant d’hora. Jord és la mena de persones que sempre la pots trucar per que et doni un cop de mà. Un profesional que s’arremanga. Que et fa favors a última hora. Que sempre tenia un sí per resposta”.

Des de les xarxes socials, també han enviat missatges d’afecte el grup de trap Flashy Ice Cream, el bateria de La Casa Azul i productor Guillem Barceló, el mag Bernat Rovira i l’artista plàstic David Ymernon.

Finalment, l’àmbit polític ha enviat missatges de dol a les xarxes socials. És el cas de l’alcaldessa Marta Farrés, qui ha transmès el seu condol a la família i amics. Així mateix, el regidor Carles de la Rosa l’ha descrit com una de les persones dins la gastronomia que aportava més creativitat i innovació. “S’estava convertint en un referent. És molt trist que un talent tan jove, i amb una trajectòria tan prometedora, ja no pugui continuar”, manifesta.

 També des de les formacions ERC, Junts per Sabadell i Centrem han enviat sengles missatges de suport.

Jordi Gabaldà: “Sabadell sempre ha estat una ciutat avorrida”

Comentaris
To Top