Ciutat

La Covid a Sabadell recula i ja està en xifres d’abans de Nadal

bars i restaurants de Sabadell

El nombre de contagis ha caigut a la meitat en una setmana i la velocitat de reproducció de la malaltia es manté per sota del llindar de perill, que és 1

La millora de la situació ha permès tornar a una certa normalitat, com a les terrasses / VÍCTOR CASTILLO

La pandèmia del coronavirus continua en un clar retrocés a Sabadell després de batre tots els rècords entre els mesos de desembre i gener. L’última setmana, els casos de Covid-19 s’han reduït a la meitat respecte a l’anterior (-52,64%), passant de 2.992 contagis a 1.417 segons les dades del Departament de Salut. En conseqüència, la incidència acumulada de la malaltia s’ha reduït a un terç en les darreres tres setmanes.

Aquesta situació, prolongada ja en les darreres tres setmanes, ha permès que la corba de la sisena onada hagi baixat pràcticament en picat i a hores d’ara ja es trobi en una millor situació que el Nadal passat. En aquests moments el punt en què està la Covid a Sabadell és similar a la baixada de la cinquena onada, a partir de la segona quinzena del juliol passat, i fins i tot ara el descens del nombre de contagis és més ràpid que aleshores.

L’Rt, a 0,60

Una de les coses que ha portat a reduir el nombre de contagis de coronavirus a Sabadell és que la velocitat de reproducció de la malaltia es manté des de fa més de tres setmanes per sota del llindar d’1, a partir del qual es considera que aquesta es troba en expansió perquè una persona en contagia més d’una altra. Així, ha passat de 0,84 el 21 de gener a 0,60 el 10 de febrer, segons les darreres dades disponibles.

El percentatge de positivitat de totes les proves PCR i tests ràpids d’antígens (TAR) continua baixant, tot i que continua sent una de les dades negatives de la pandèmia, encara que té una doble lectura. D’una banda, en situar-se ara a 13,99 punts, encara és per sobre del 5% recomanat per l’OMS. Alhora, també es dona aquesta xifra perquè es fan moltes proves diagnòstiques en què el resultat és positiu, però els símptomes que pateix la persona infectada són lleus. Això es veu reflectit, per exemple, en el nombre de visites per Covid als CAP de Sabadell. Divendres 11 de febrer se’n van registrar 747, un 73% menys que un mes enrere, dimarts 11 de gener.

40% de terceres dosis

Fins ara el 40,6% de la població ja ha rebut la tercera dosi de la vacuna contra el coronavirus, i el 44,7% la de record. La diferència es deu al tipus de vaccí que s’ha administrat, en funció de si en primera dosi es va rebre Janssen, Astrazeneca, Pfizer o Moderna.

En total, el 83,5% de sabadellencs s’han vacunat d’una dosi i el 73,6% de dues. Entre els majors de 16 anys, aquests percentatges pugen lleugerament a 91% i 83,5% respectivament, tenint en compte que la vacunació infantil a partir dels 5 anys és l’última que va començar i tot just ara els primers que van rebre la vacuna de la Covid d’entre 5 i 11 anys, en comencen a rebre la segona dosi.

Comentaris
To Top