Ciutat

Els veïns desallotjats d’Espronceda tornen a comptagotes als seus habitatges

Dues famílies encara han de romandre fora de l’habitatge fins a subsanar el risc elèctric

Inspecció de l'estat de l'edifici / LLUÍS FRANCO

Una de les famílies desallotjades d’un edifici d’Espronceda per risc d’electrocució podrà tornar a casa avui. Dimarts, setze de les vint famílies van poder dormir a casa després que l’Ajuntament hagués desallotjat per segon cop l’edifici davant d’un perill imminent a causa d’una instal·lació elèctrica manipulada i un forn mal connectat. Encara, però, tres famílies de les llars on es va detectar frau elèctric o una instal·lació manipulada no han tornat a casa. Una podrà fer-ho demà. I les altres dues –que no han tornat a l’edifici des de la setmana passada– encara trigaran uns dies.

A hores d’ara, tres pisos continuen precintats a l’espera de subsanar el risc elèctric. “Les intervencions que s’estan fent als habitatges desallotjats la setmana passada són de major consideració”, apunta el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés. I trigaran uns dies a tornar a ser habitables.

De fet, els tècnics de Vimusa han detectat frau elèctric o bé instal·lacions que havien estat manipulades a quatre de les vint llars de l’edifici del passeig del Comerç destinat a l’emergència social, com anunciava aquesta setmana Cortés. Segons l’informe tècnic, es van detectar “anomalies greus” que van posar en risc la seguretat dels residents.

Com advertia aquest dijous el responsable d’Acció Social, els residents que han efectuat aquest frau hauran de subsanar-ho. Adverteix que, en cas que les famílies no arreglin aquesta manipulació, el consistori prendrà mesures. “Hi haurà conseqüències. Posen en risc la seva vida i la de la resta”.

Tornen a desallotjar l’edifici d’Espronceda pel risc d’electrocució

Comentaris
To Top