Diners

El Jaume Viladoms no gestionarà finalment el centre d’FP de Martorell

Viladoms Centre FP Martorell
Fins ara, el macrocentre de Martorell, inaugurat el 2015, no tenia cap empresa que el gestionés / CEDIDA

La UPC, Eurecat i MSX International són els tres candidats finals de la licitació per gestionar el Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell (CFPA), una instal·lació que des de la seva inauguració el 2015, estava pràcticament buida. Per tant, el centre sabadellenc Jaume Viladoms, que s’havia presentat al procés de licitació, ha acabat caient de la cursa per ocupar el centre. Tampoc ha passat el tall la companyia Esquemes Informàtics.

Un cop finalitzat el període de presentació d’ofertes, el Govern preveu que l’adjudicació final de la concessió del CFPA es determini al març, per tal de poder ampliar l’activitat de l’espai, que arrossega anys de retard.

El Jaume Viladoms, candidat a gestionar el centre d’FP de Martorell


El Servei d’Ocupació Públic de Catalunya (SOC) va publicar l’1 d’octubre l’anunci de la licitació, que preveu la concessió de la gestió i explotació del CFPA durant 15 anys, prorrogables 10 anys més. Les empreses i entitats interessades van poder presentar el seu interès fins al passat 4 de novembre.

No ha sigut la primera licitació

Aquesta no ha sigut la primera licitació del centre públic, que té 10.000 metres quadrats. L’any 2019, el Govern va convocar un primer concurs que, tot i les pròrrogues, va quedar desert. Per evitar que es repetís el fiasco del primer concurs, aquesta vegada el SOC va obrir una consulta prèvia amb el sector de l’automoció. El propòsit era consensuar les condicions i criteris i acostar-se a les expectatives de les possibles empreses licitadores.

El CFPA ha de ser un centre on s’imparteixi la formació professional inicial i programada per les empreses. La seva finalitat és garantir una oferta formativa adaptada a les necessitats del sector.

Comentaris
To Top