Ciutat

El teu defensor: “Hi ha nius d’erugues a la Ruta del colesterol”

EL TEU DEFENSOR

El D.S. està compromès amb tu. En moments d’incertesa, el periodisme és més necessari que mai. Per aquest motiu, hem engegat aquesta nova secció, pensada per i per a vosaltres. Podeu fer-nos arribar els vostres dubtes, suggeriments o reclamacions. Volem conèixer el teu cas i buscar-hi una solució plegats. Cada dissabte, rebrem les vostres històries. Tu ho expliques, el D.S. respon. Ens pots contactar per correu electrònic a [email protected]

Veïns de Ca n’Oriac alerten que hi ha nius d’erugues a la Ruta del colesterol i han reclamat a l’Ajuntament que hi actuï. Sabadell ja ha fet la primera intervenció retirant les bosses de diferents arbres a diferents punts de la ciutat.

“Cal actuar sobre les bosses d’erugues”

Veïns del barri de Ca n’Oriac han contactat amb El teu defensor per alertar que han detectat nius d’erugues processionàries als pins de la Ruta del Colesterol. “Envaeixen la ruta en filera, és perillós per als nens i les mascotes”, apunta la Pepi, una de les veïnes que ha alertat el Diari. Segons indiquen des de l’associació de veïns, a principis de febrer van avisar l’Ajuntament de Sabadell.

Tot i això, no és l’únic punt de la ciutat on s’han detectat erugues. La Laura, veïna de Covadonga, també apunta que han trobat erugues al barri. I a la zona sud de Sabadell, també. “Ho trobem especialment en zones verdes i al voltant de l’arbrat”, coincideixen els veïns.

Els veterinaris expliquen que s’ha de tenir cura amb la presència d’aquests insectes perquè poden ser perillosos per als gossos: “Poden ser molt lesives per a la llengua o els ulls dels animals”.

“S’estan retirant bosses de diferents arbres”

El D.S. s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament de Sabadell per consultar quina és l’actuació prevista. Fonts municipals han confirmat que són coneixedors d’aquesta problemàtica i que passa “a diferents punts de la ciutat”. En aquest sentit, asseguren que en les darreres setmanes ja s’han començat a retirar bosses de diferents arbres, i “s’està recollint la informació que cal per poder fer el tractament necessari a la tardor, que és el moment idoni”.

Les mateixes fonts assenyalen que actualment s’estan retirant les bosses que han detectat. Pel que fa al cas específic de la Ruta del colesterol, l’Ajuntament sosté que també han passat la informació a Parcs i Jardins “perquè ho incloguin a la seva organització”. En tot cas, si detecteu nous casos, es pot avisar directament l’Ajuntament de Sabadell a través de l’aplicació Sabadell Espai Públic. També podeu parlar directament amb el Diari, que farà un seguiment del tema.

/ LLUÍS FRANCO

/ LLUÍS FRANCO

Comentaris
To Top