Ciutat

Sabadell En Comú Podem demana inversions al Ripoll amb una mirada “naturalista”

Riu Ripoll

La formació desconfia del programa d’actuacions anunciat pel govern municipal

/ VÍCTOR CASTILLO

Sabadell En Comú Podem reconeix la necessitat d’invertir a l’entorn Ripoll amb fons europeus Next Generation, però demana que es faci prioritzant la protecció ambiental de l’espai, i no “al servei dels interessos dels propietaris de sòl industrial del riu”. La formació desconfia del programa d’actuacions anunciat pel govern municipal: “Ens preocupa l’escassa informació del projecte i el seguidisme del dictat de les entitats empresarials. No voldríem que s’inverteixin diners públics per generar beneficis privats, disfressats de preocupació per la natura, generació d’activitat econòmica i creació de llocs de treball”.

L’exregidor de medi ambient entre 2015-2019, Joan Berlanga, ha reiterat que cal “endreçar, preservar i obrir a la ciutat el riu Ripoll”, tot i que matisa que estan en contra d’un parc urbanitzat o un eix industrial.  “El Ripoll és un espai natural, i no es pot abordar com si fos un parc dins la trama urbana o un polígon industrial”, apunta, tot reclamant que s’escoltin les entitats mediambientals de Sabadell.

Sabadell En Comú Podem creu que cal impulsar la millora de la qualitat i la protecció de l’espai natural, amb actuacions com la lluita contra espècies invasores, la creació de passos de fauna o la millora del cicle integral de l’aigua. També apunta que cal invertir per assegurar l’accessibilitat a peu i bicicleta de la ciutat al Ripoll, especialment als sectors Sol i Padrís, Nostra Llar, Taulí i Plana del Pintor, així com la millora de l’accessibilitat del barri de Torre-romeu amb la ciutat.

A més, assenyalen que cal definir “els usos del riu amb una mirada preeminentment naturalista, com per exemple l’endreçament dels espais il·legals d’horta”. Per últim, recalquen que cal millorar “el patrimoni local que es troba al Ripoll, com ara l’abordament de la rehabilitació del Molí d’en Torrella o la sèquia Monar”.

Sabadell vol portar restaurants i oci diürn a l’entorn del riu Ripoll

Comentaris
To Top