Ciutat

Unes 200 persones reclamen un servei de pediatria de qualitat i proximitat als CAP de Sabadell

Unes 200 persones s’han manifestat aquest dimarts per reclamar que el servei de pediatria dels CAP de Sabadell sigui de qualitat i proximitat. Ho han fet primer des de la plaça del Doctor Robert i després en manifestació per la Rambla fins a la seu de la direcció vallesana de l’Institut Català de la Salut (ICS). La protesta l’han convocat la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS), la plataforma SOS Pediatria Sabadell i els sindicats CCOO i UGT. La regidora de Salut, Sònia Sada, i els partits polítics PSC, ERC, Crida, Ciutadans i En Comú Podem han donat suport a la protesta, així com la regidora no adscrita Marta Morell.

Protesta pel retorn de la pediatria / D.S.

El president de la FAVS, Manuel Navas, reivindica “el dret a disposar d’un pediatre estable que faci seguiment a cada CAP”. Per la seva part, el portaveu de SOS Pediatria, David Bergadà, assegura que “havíem tingut un servei digne i està desapareixent”.

La protesta ha reclamat el retorn del servei de pediatria a tots els CAP i que aquest servei no estigui concentrat en punts concrets, com passa al nord de la ciutat. El CAP Ca n’Oriac és la referència d’aquesta especialitat per als veïns que té assignats i els del CAP Nord. I el CAP Concòrdia, per als d’aquest barri més els dels CAP Creu Alta, Can Rull i Concòrdia.

Bergadà, en representació de les famílies, reclama que les revisions es facin al cap de dos mesos i no al cap de set com assegura que passarà, que els pares i mares puguin “reconèixer la cara del pediatre” perquè sempre sigui el mateix i no canviï cada dos per tres, cosa que assegura que va en detriment del seguiment. I “no volem acabar al Taulí”, denuncia, per coses que es podrien resoldre a l’Atenció Primària però que actualment assegura que no s’atenen o es fa amb una demora considerable.

Tots els manifestants reclamen que es destinin els recursos necessaris per poder atendre la població amb garanties i que hi hagi el personal requerit. Tanmateix, la FAVS com UGT, CCOO i SOS Pediatria alerten que el model actual porta les famílies a contractar una mútua privada per necessitat, no per gust. “Volem que ens atenguin des de la pública perquè paguem impostos i ens ho mereixem”, reivindica el portaveu de la plataforma. En un manifest, els concentrats han reclamat la dimissió de la direcció del Departament de Salut al Vallès Occidental “si no es consideren capacitats i capacitades per atendre aquesta justa petició”.

Les famílies s’alcen contra la manca de pediatres

Comentaris
To Top