CERDANYOLA

L’acusat d’atropellar mortalment un amic a Cerdanyola assegura no recordar res

Una baralla per una pipa de tabac de xixa a l’interior de la discoteca discoteca Gabana, de Cerdanyola, va desencadenar els fets

L'acusat d'atropellar un amic a Cerdanyola del Vallès, el juliol de 2020 / ACN

L’home acusat d’atropellar mortalment el seu amic el juliol de 2020 a Cerdanyola del Vallès assegura no recordar res del que va passar. En la seva declaració, que s’ha produït en darrer terme en el judici per petició expressa de l’advocat de la defensa, ha assegurat que no tenia motius per matar el seu amic, amb qui es coneixien des de que tenien 8 anys, i ha assegurat que està penedit pel que va passar.

En aquest sentit, ha expressat que si pogués canviaria la seva vida per la del seu amic. L’informe dels pèrits forenses de la defensa se situen en la mateixa línia que l’acusat, i consideren que va actuar en una situació d’embriaguesa patològica, on el fet de consumir alcohol fa que actuï de manera inconscient i, en aquets cas, violenta.

L’acusat va envestir amb un Fiat Punto dues vegades seguides el seu amic, a una velocitat d’entre 53 i 70 km/h, segons els pèrits del judici. L’agressor es va adreçar a la víctima amb el cotxe sigil·losament i amb els llums apagats, va accelerar quan era a prop i es va enfilar a la vorera. Després, es va endur per davant la víctima colpejant-la en diverses parts del cos. L’home, malferit, es va desplaçar com va poder fins la calçada, mentre el conductor feia mitja volta amb el cotxe i el tornava a atropellar, elevant-lo per damunt del cotxe i caient al terra.

Mossos d’Esquadra han fet una reconstrucció de l’atropellament.

La nit de l’atropellament

Una baralla per una pipa de tabac de xixa a l’interior de la discoteca discoteca Gabana va desencadenar l’atropellament mortal de Cerdanyola del Vallès el juliol de 2020. Els fets van passar al polígon Polizur de la localitat vallesana la matinada del 12 de juliol, quan víctima i agressor van sortir de festa amb un grup d’amics després de sopar plegats.

A l’interior, el germà de la víctima va fumar sense permís de la pipa que l’agressor havia pagat, i això va originar una baralla que es va traslladar a l’exterior del local. A fora,  l’agressor i la víctima, que va sortir en defensa del seu germà, van seguir la baralla amb cops, i els controladors d’accés van intervenir per separar-los.

Fumar ‘catximba’ sense permís: el detonant de l’atropellament mortal de Cerdanyola el 2020

Després d’intercanviar cops i crits, i que l’agressor colpegés primer, segons el relat d’un dels treballadors del local, el grup es va dividir. La víctima va marxar caminant amb el seu germà i dos amics en direcció a Ripollet, mentre que l’agressor i un altre amic van pujar al cotxe. És aleshores quan es va produir l’atropellament mortal.

“Un cop a terra ja no es movia i vam trucar als serveis d’emergències”, ha relatat el germà de la víctima. Abans de marxar, però, l’agressor va tornar a passar un tercer cop: “Va mirar el meu germà i va marxar”, relata.

L’agressor va tornar a casa seva amb el cotxe i el va aparcar a prop. Ell i el seu acompanyant van pujar a casa, on hi havia la parella de l’agressor, que havia anat al sopar però que s’havia retirar just després. La parella ha relatat que el va veure molt nerviós, que no li parlava i que fins i tot va vomitar-se a sobre, motiu pel qual va ser l’amic qui li va relatar els fets.

El mateix amic ha assegurat que van trucar a la mare de la víctima per saber com es trobava i que els va explicar que se l’havien endut a l’hospital. Poc després van arribar agents de la policia, que el van detenir.

La parella de l’acusat també ha relatat que agressor, víctima i el seu germà es van veure implicats en un cas en què la policia va detectar una plantació de marihuana en un local que preveien reconvertir en habitatge. Això, segons el relat dels testimonis, va malmetre la relació entre l’agressor i els dos germans, a qui l’autor de l’atropellament culpava de la situació.

Les penes de presó que demanen

Per tot plegat, el fiscal demana una pena de 18 anys de presó i a compensar econòmicament les persones que depenien de la víctima, mentre que l’acusació demana fins a 30 anys en considerar que es tracta d’un cas d’assassinat amb traïdoria i acarnissament, que va conduir de manera temerària i sense carnet ni assegurança. La defensa en demana l’absolució.

Comentaris
To Top