Ciutat

Adeu a les quarantenes de grups bombolla a les escoles: només es confinen positius

Els centres escolars i les famílies no hauran de comunicar si el motiu de l’absència a classe de l’alumnat és a causa de la Covid

Foto d'arxiu de l'entrada d'alumnes a l'escola Miquel Martí i Pol / LLUÍS FRANCO

Canvis en el protocol Covid a les escoles. Només caldrà que es confinin els casos positius, a partir d’aquest dimecres. És a dir, les quarantenes dels grups bombolla desapareixen: els alumnes que hagin estat contacte estret d’un cas no caldrà que s’aïllin a casa.

Per altra banda, també es deixen d’emetre les prescripcions de tests d’antígens gratuïts per al professorat que hagi estat contacte estret d’un cas.

Una altra novetat és que els centres escolars i les famílies no hauran de comunicar si el motiu de l’absència a classe de l’alumnat és a causa de la Covid.

El protocol establia, fins aquest dimecres, que s’havien de confinar els alumnes dels grups bombolla on hi havia 5 o més positius en una setmana, en cas que no estiguessin vacunats o haguessin passat la Covid en els últims tres mesos.

L’únic cas en què es manté el protocol és als centres d’educació especial. En aquestes escoles, quan hi hagi un positiu en el grup bombolla, sí que s’hauran d’aïllar els alumnes. També es mantindran els tests finançats a l’alumnat dels centres d’educació especial que hagi estat contacte estret.

Les mascaretes a les escoles

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha indicat que plantejarà a la resta de comunitats la retirada de la mascareta als més petits la setmana vinent o d’aquí a dues setmanes. Per tant, la mesura podria desaparèixer pròximament.

Comentaris
To Top