Ciutat

Estudien accions legals contra els infractors del bloc d’Espronceda

Totes les famílies han pogut tornar a l’edifici del passeig del Comerç que havia quedat desallotjat per risc elèctric

L’edifici desallotjat del barri d’Espronceda / lluís franco

Les seves llars ja són segures. I, aquesta setmana, totes les famílies que van haver de ser desallotjades –una seixantena de persones en total– han pogut  tornar a l’edifici del passeig del Comerç, al barri d’Espronceda. “Han acabat les actuacions de VIMUSA per reparar les instal·lacions elèctriques deficients, manipulades o fraudulentes”, ha avançat el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés. Tot i que el retorn de les famílies ha estat esglaonada, els 57 veïns que havien quedat evacuats ja han pogut fer nit a casa seva. 

L’episodi del risc elèctric a l’edifici no acaba aquí: ara l’Ajuntament de Sabadell obre una nova etapa i estudia quines accions legals pot emprendre contra les persones que van cometre frau elèctric i van posar en risc la seguretat de l’edifici. “Hi ha persones que van cometre frau i són responsables del risc d’electrocució”, afegeix Cortés.

L’origen del risc

L’edifici va haver de ser desallotjat en dues ocasions, en només pocs dies, a causa del risc d’electrocució que posava en perill la vida dels veïns. La primera evacuació va tenir lloc el 8 de febrer i l’endemà tornaven a les seves llars 18 de les 20 famílies. Dies després, el 13 de febrer, els veïns tornaven a detectar que l’aigua estava electrificada i després de patir diverses enrampades, van alertar a les autoritats, que van tornar a desallotjar l’edifici per segon cop.

Després d’analitzar de nou la situació de l’edifici i segons l’informe tècnic, professionals de l’empresa municipal d’habitatge VIMUSA i tècnics externs van detectar frau elèctric o bé instal·lacions que havien estat manipulades a quatre de les vint llars de l’edifici  que està destinat a l’emergència social. Es tractava d’ “anomalies greus” que van posar en risc la seguretat dels residents. Les últimes dues famílies que han tornat al bloc han trigat a fer-ho perquè les intervencions que s’estaven fent als seus habitatges eren de major consideració, informen fonts municipals.

L’edifici afectat es va construir el 1962 tot i que en aquest cas l’origen de les enrampades no és l’antiguitat de la instal·lació, sinó unes connexions irregulars a la xarxa elèctrica, un forn mal connectats i instal·lacions manipulades.

Comentaris
To Top