Ciutat

Junts demana guanyar nous espais publicitaris per no embrutar les façanes

El portaveu de Junts per Sabadell, Lluís Matas / D.S.

Reclamen a l’Ajuntament que habiliti nous panells publicitaris físics i online per anunciar activitats públiques i privades

El portaveu de Junts per Sabadell, Lluís Matas / D.S.

Junts per Sabadell reclama netejar les façanes i fanals de cartells publicitaris. El grup municipal presentarà aquesta demanda en forma de moció al ple municipal de març i reclamarà a l’Ajuntament que habiliti nous espais publicitaris – físics i digitals– per evitar embrutar els edificis amb publicitat. “Si volem impulsar el turisme a Sabadell i mostrar el nostre actiu, s’ha de cuidar l’espai públic”, ha apuntat el portaveu municipal de Junts, Lluís Matas.

Al text de la moció, el grup municipal exigeix que es faci complir la normativa, que dicta que la col·locació de cartells ha de disposar d’autorització prèvia. “Sabadell ha de regular on es poden publicitar les entitats i els anunciants han de demanar permís per fer-ho”, demana el portaveu juntaire.

Al carrer de Gràcia, aquesta realitat es pot copsar en un cop d’ull. A les portes d’una antiga oficina bancària, ja abandonada, proliferen aquests anuncis, alguns d’ells, ja caducats. “Si més no, s’haurien de retirar un cop ja hagi complert la seva funció”, afegeix Matas.

L’ordenança municipal de Civisme i Convivència, que s’ha de dur a aprovació final, ja preveu regular aquests i estudia incorporar multes. De fet, es podria sancionar amb fins 1.500 euros les persones que enganxin aquests elements i malmetin l’espai públic o la senyalització.

Comentaris
To Top