Diners

Gala Freixa (Sheedo): “Volem que la nostra empresa doni oportunitats a la gent jove”

Gala Freixa Sheedo
/ LLUÍS FRANCO

La sabadellenca Gala Freixa, de 27 anys, és la cofundadora de Sheedo, una ‘start-up’ que ven paper de cotó reciclat amb llavors a empreses multinacionals. Tot i que la Covid va aturar molts dels projectes de la companyia, Sheedo ha mantingut la seva línia ascendent i ha tancat el 2021 amb 660.000 euros de facturació, un 30% més que el 2020. La intenció de la start-up és arribar al milió d’euros aquest 2022.

Així mateix, a banda del màrqueting sostenible per empreses, Sheedo compta ara amb tres línies més de negoci: una marca pròpia de targetes plantables, productes per casaments i papers artesanals fets de residus sense llavors. L’empresa ja ven a tot Europa i té previst obrir delegacions a Anglaterra, Alemanya i Holanda. De moment, en té una a França. Dit això, Gala Freixa, tot i que està satisfeta amb la seva tasca actual a Sheedo, obre la porta a crear nous projectes emprenedors.

Com ha evolucionat Sheedo en els últims mesos? De quina manera us ha afectat la pandèmia?

Sheedo s’ha vist afectada per l’arribada de la Covid. L’empresa produeix paper amb llavors, que sovint es ven a empreses que organitzen esdeveniments. Aquests esdeveniments es van aturar de cop el 2020 i per això va ser un any d’incertesa absoluta per nosaltres. Per sort vam aconseguir clients dins dels sectors d’alimentació i farmacèutica. De fet, podríem dir que ara hem recuperat l’activitat d’abans de la pandèmia i estem en dinàmica ascendent.  

Quines línies de negoci teniu ara mateix?

Amb la Covid vam creure que calia obrir noves línies de negoci, a banda del màrqueting sostenible per empreses a través de paper amb llavors, que rep el nom de Sheedo Studio. Ara, tenim Sheedo Moments, on oferim productes sostenibles dins del sector dels casaments; Sheedo Life, on tenim regals originals com ara targetes, quaderns i agendes amb llavors; i Sheedo Papers, on disposem de papers artesanals fets de residus sense llavors.

Amb quina facturació vau tancar el 2021? Quines previsions teniu per al 2022?

El 2020 vam tancar amb una facturació de 500.000 euros, mentre que el 2021 la xifra ha sigut de 660.000. L’objectiu de cara el 2022 és arribar al milió d’euros. Dit això, no tancarem cap ronda de finançament i estic orgullosa de dir-ho. Des de Sheedo hem aconseguit arribar a on estem sense finançament extern. Hem sigut una empresa rendible des del primer dia. Hi ha inversors interessats en el nostre projecte, això és així, però no tenim la intenció de tancar una ronda d’inversió. Volem mantenir l’empresa i no vendre-la al cap de poc temps. 

Quants treballadors teniu actualment?

El 2019 érem sis persones, però el 2020 vam passar a ser quatre. Ara en som deu i volem ampliar plantilla. El tema de la contractació és molt important per nosaltres. Volem que Sheedo sigui una empresa que crea llocs de treball i que sobretot doni oportunitats a la gent jove, que és el col·lectiu que més li costa trobar feina. Els nostres contractes són indefinits. 

La majoria dels vostres clients són empreses multinacionals. 

Sí, és així. Les més conegudes són Inditex, Amazon, Coca-Cola, Danone, Bonpreu i Esclat, Abacus, Telefónica, entre altres. Més de 3.000 empreses ja han canviat la seva mentalitat apostant per màrqueting amb paper d’usar i plantar. Calculem que gràcies al nostres papers sostenibles ja s’han plantat més de mig milió de llavors.

Quines expectatives de futur teniu a Sheedo? Teniu previst expandir-vos per Europa?

Volem crear una alternativa sostenible al màrqueting actual. Seguim innovant i anem creant nous productes. Estem invertint en recerca i desenvolupament i encara ens queda molt camí per recórrer. Ja estem a França, però volem créixer i obrir delegacions a Alemanya, Holanda i Anglaterra. Així i tot, els nostres productes ja arriben a tot Europa.  

El teu esperit emprenedor no s’acaba amb Sheedo.  

La meva intenció és crear més negocis. Encara em fa il·lusió treballar a Sheedo, però ja va sent hora de deixar-ho en mans d’altres persones. Ja estic començant a pensar noves start-ups relacionades amb la sostenibilitat. Sheedo és l’exemple que una empresa pot generar benefici i guanyar diners sent sostenible i oferir als seus treballadors bones condicions laborals. 

Comentaris
To Top