Ciutat

FAQS: Com funcionarà el nou sistema de lectura de matrícules policial?

La Policia Municipal de Sabadell instal·larà dispositius per llegir matrícules en temps real des dels vehicles del cos. El sistema s’utilitzarà per sancionar els cotxes en doble fila i en càrrega i descàrrega. En parlem amb Carles Aros, de Cesecat, l’empresa que comercialitza les càmeres policials.

El dispositiu que s’instal·larà sobre dels cotxes patrulla / D.S.

La càmera detecta les matrícules. Com ho fa? Què fa amb la informació?

Llegeix les matrícules mitjançant un sistema basat en la intel·ligència artificial. Extreu els dígits i les lletres i les creua amb la base de dades. A partir d’aquí, les opcions que té el software són infinites: per controlar les conductes de trànsit, la mobilitat…

És un sistema fiable?

La lectura de matrícules té un 98% de fiabilitat. És un índex molt alt, tenint en compte que funciona faci sol, nevi o plogui i independentment de la velocitat del vehicle captat.

Hi ha altres policies municipals que disposin d’aquest sistema?

La Guàrdia Urbana de Barcelona, Badalona, Manresa, Vilassar de Mar, i Lleida, entre d’altres. Els Mossos també en tenen per a operacions gàbia.

Es pot fer servir per controlar l’estacionament i la mobilitat?

És compatible. Per exemple, si es disposa d’informació sobre els vehicles que han pagat la zona blava o un park and ride, es pot saber a l’instant si hi ha alguna infracció. També, si hi hagués una zona restringida a veïns o una zona de baixes emissions, la càmera llegiria les matrícules i seleccionaria quins cotxes estan permesos i quins no.

La tecnologia substitueix el paper sancionador dels agents?

No. Qui emet la sanció és l’agent, com fins ara, però ajuda que no passi res per alt. L’ull humà veu el que veu, un policia està pendent de moltes coses alhora… La tecnologia facilitarà la feina de la Policia Municipal, però en cap cas la substitueix.

Comentaris
To Top