Ciutat

Marta Escoda, ‘influencer’: “Tothom pot tenir una bona imatge personal”

La sabadellenca té el seu propi negoci d’imatge personal i, a la vegada, també treballa com a estilista a Barça TV i Andorra Televisió, entre altres llocs / CEDIDA

La sabadellenca Marta Escoda ha vist com el seu canal d’Instagram@emquedabe– ha augmentat de seguidors de manera exponencial l’últim any. Ara en té 152.000, i fa uns mesos no arribava als 100.000. Escoda és assessora d’estilisme i utilitza Instagram per donar a conèixer el seu negoci, basat a potenciar la imatge personal de les persones i empreses, i oferir consells sobre moda als seus seguidors.

Ella no tenia previst convertir-se en influencer, però la seva rellevància a les xarxes socials l’ha dut, sense tenir-ne cap intenció, a ser-ho. Escoda no defuig l’etiqueta, tot i que assegura que no és una influencer  com a tal, ja que no explica la seva vida personal.

Per quin motiu vas engegar el teu propi negoci d’assessoria d’imatge?

Jo ja feia set anys que treballava en programes de televisió com a estilista, però vaig pensar que podria engegar el meu propi negoci. És per això que el 2010 vaig crear Emquedabe amb l’objectiu d’apropar l’assessoria d’imatge a la gent del carrer. A vegades només associem aquests serveis a persones famoses i amb alt poder executiu, però tothom pot tenir una bona imatge personal. És molt important tenir-ne, ja que guanyes molta confiança en tu mateix i et sents molt millor amb el teu cos.

@emquedabe t’ha catapultat a ser ‘influencer’.

Abans d’influencer, encara que entenc que se’m consideri com a tal, soc assessora d’imatge. Això sí, crec que aporto contingut de valor i ajudo moltes persones amb els meus consells a Instagram. No se’m pot considerar una influencer a l’ús, ja que no explico la meva vida personal com fan la majoria.

Com has aconseguit tants seguidors?

El 2020 la revista Elle va escriure un article en què feia referència al meu compte d’Instagram. Des de llavors vaig passar de 14.000 seguidors a 60.000. Tanmateix, la gran explosió de followers l’he tingut el 2021, gràcies a una persona que m’ha ideat una estratègia per portar el meu compte. En un any he sumat més de 100.000 seguidors.

Quin tipus de contingut penges a Instagram?

Dono trucs gratuïts per potenciar la imatge personal de cadascú. La intenció dels consells és que els meus seguidors potenciïn les parts del seu cos que volen que es vegin més i amaguin les parts que no volen que es vegin tant. A això els estilistes li diem l’art de l’il·lusionisme. Als meus seguidors els agraden aquests consells.

Havies arribat a pensar algun cop que acabaries sent ‘influencer’?

Sempre he pensat que el contingut que ofereixo es mereix els seguidors que tinc. Hi ha influencers que només venen la seva vida i no aporten res de bo a la societat. Per sort, tinc el meu propi negoci i no depenc dels contractes amb les marques que es volen promocionar al meu compte d’Instagram. En definitiva, m’ha costat molt arribar on soc, ja que he hagut de treballar de valent.

Com vols que evolucioni @emquedabe en el futur?

De moment, el compte em funciona bé, però les xarxes socials canvien molt i depenen massa dels algorismes. Com he dit abans, estic tranquil·la perquè a banda del canal tinc el meu negoci i, a més, treballo com a estilista de Barça TV i a Andorra Televisió. Tanmateix, m’agradaria que @emquedabe continués creixent com fins ara. Això em faria molt feliç.

Comentaris
To Top