Ciutat

La torre i l’edifici de servei de l’Artèxtil, protegits pel ple municipal

La torre i l'edifici de l'Artèxtil que ara estaran protegits / VICTÒRIA ROVIRA

El ple municipal de març ha donat llum verda a la catalogació dels dos elements, enmig d’un debat pel procés d’al·legacions

La torre i l'edifici de l'Artèxtil que ara estaran protegits / VICTÒRIA ROVIRA

El ple municipal de Sabadell ha donat llum verda a protegir patrimonialment la torre i l’edifici de servei de l’Artèxtil. El valor arquitectònic dels dos elements, que conformen una superfície de 8.564 metres quadrats, ha quedat catalogat.  

L’edifici principal i les xemeneies ja estaven catalogats, però faltaven aquests dos elements per protegir, per tal que l’antiga fàbrica acabi acollint l’Escola d’Infermeria de la UAB, dins de la seu del Campus Universitari de Ciències de la Vida i la Salut.

El nou campus universitari de Sabadell tindria un cost de 30 milions d’euros

En aquest ple municipal de març, s’han resolt la trentena d’al·legacions que un particular, ERC, la Crida i l’Entesa havien presentat. La majoria no s’han admès a tràmit o han quedat desestimades.

Protegeixen la torre i l’edifici de servei de l’Artèxtil de Sabadell

De fet, l’equip de Govern ha retret a ERC i la Crida que les seves al·legacions no tenien res a veure amb el punt de votació. La setmana passada, ja van acusar les formacions de “posar bastons a les rodes al projecte”. Els grups municipals de l’oposició han replicat que el procés d’al·legacions forma part del procediment i que tenen el dret a participar-hi. La Crida també ha acusat el Govern d’anunciar el projecte sense tenir-ne el pressupost, que finalment s’espera que sigui de 30 milions.

A part de l’Escola d’Infermeria, l’entorn de l’Artèxtil canviarà també amb la reforma del carrer de Quevedo i la supressió del pas soterrat per a vianants, la creació d’una plaça pública a la part central de l’illa que ocupa i la construcció de 82 habitatges d’una promoció privada.

Comentaris
To Top