Ciutat

VÍDEO: Sabadell, contra la guerra d’Ucraïna

Concentració de suport a Ucraïna a la plaça de Sant Roc, l'1 de març / VÍCTOR CASTILLO

Centenars de persones a les portes de l’Ajuntament per rebutjar els atacs militars de Rússia

Un moment de la manifestació / Lluís Clotet

No és una guerra, és una matança unilateral. Les bombes no et deixen escapar. Fa dies que estem sense res”, explica un ucraïnès a les portes de l’Ajuntament de Sabadell. La ciutat ha convocat una concentració per condemnar els atacs a Ucraïna per part de les forces russes i ha comptat amb la participació de centenars de sabadellencs. Entre ells, ucraïnesos arribats de tots punts de Catalunya que han fet una crida a Sabadell per enviar ajuda humanitària al front.

La Junta de Portaveus va acordar l’adhesió a la declaració de la Federació de Municipis de Catalunya, de l’Associació de Municipis de Catalunya i el Fons Català de Cooperació per oposar-se a la guerra. Així, representants de tots els grups municipals i ciutadans a títol individual s’han aplegat a la plaça de Sant Roc per exigir la fi dels atacs al país de l’Europa de l’est. També van ser-hi l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el diputat d’ERC Juli Fernàndez. “Exigim retrobar el diàleg per a la construcció de la pau”, resa el manifest conjunt que s’ha llegit durant la concentració. Sabadell retreu que s’hagin vulnerat els acords de Minsk del 2014, el dret internacional i la Carta de les Nacions Unides.

/ LLUÍS CLOTET

/ LLUÍS CLOTET

Entre els retrets a Putin i els càntics de “no a la guerra”, un grup d’ucraïnesos han cantat l’himne del seu país i demanen ajuda a Europa i a la població civil: “Necessitem medicaments, embenats, material per dormir a terra i roba”, demanaven. En aquest sentit, avancen que es treballa per habilitar un nou punt de recollida a Sabadell al carrer d’Himàlaia número 58, a la Plana del Pintor.

Preocupen els efectes econòmics de la guerra

Solidaritat des de Sabadell: una botiga de Ca n’Oriac recull productes per a Ucraïna

Comentaris
To Top