Ciutat

El servei d’escombraries a Sabadell estaria garantit, en el cas de nul·litat del contracte amb Smatsa

ERC i la Crida van presentar una moció per tenir un pla de contingència en cas que s’anul·li la concessió

Un equip de neteja de Smatsa / Lluís Franco

El contracte entre l’Ajuntament de Sabadell i l’empresa de neteja i recollida de residus Smatsa podria ser declarat nul, per la Justícia arran del cas Mercuri o bé per una Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat. En el ple municipal de març, ERC i la Crida van presentar una proposta perquè el Govern municipal traci un pla de contingència per garantir que, en cas que la concessió quedi anul·lada, el servei es continuï prestant i es garanteixin els 400 llocs de treball. La moció va quedar aprovada, amb els vots favorables de Junts per Sabadell, ERC, Ciutadans, la regidora no adscrita Marta Morell, i l’abstenció del PSC.

Tant el regidor republicà Raul Garcia Barroso com la regidora de la Crida Nani Valero van expressar que la nul·litat del contracte és molt probable i van advertir dels efectes de la possibilitat en la prestació del servei per a la ciutat. Alhora, van recalcar que el pla de contingència per encarar “l’endemà de Smatsa” és necessari per assegurar la tranquil·litat de la plantilla de l’empresa. S’hi va sumar el portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández, que va demanar la creació “d’una taula seriosa” que sigui una “garantia addicional per als treballadors”.

El regidor Eloi Cortés va assegurar que el Govern municipal, abans que es presentés la proposta, ja estava preparat “davant les eventualitats que es poden produir”. Va afegir que la llei ja preveu aquesta possibilitat: “Què passaria en cas de nul·litat? No hi ha un salt al buit. És un servei essencial que es continuaria prestant, amb les mateixes condicions abans no hi hagués un contracte nou. El pla de contingència està fet. Ja estem preparats”, va asseverar. És per aquest motiu que, segons va confirmar, el PSC es va abstenir en la votació. Entre Govern municipal i ERC i la Crida es van intercanviar acusacions mútues d’instrumentalitzar políticament els treballadors.

Tant la regidora Morell com Junts per Sabadell van votar a favor de la moció, defensant que és convenient tenir un pla definit davant aquesta possibilitat.

Comentaris
To Top