Publicitat
CASTELLAR

Tres detinguts a presó i 5.000 plantes de marihuana desmantellades a Castellar del Vallès

Els Mossos van detenir divendres passat tres homes, d’entre 29 i 46 anys, que van localitzar en l’interior d’una nau amb fins a 5.000 plantes de marihuana a Castellar del Vallès. Durant l’escorcoll van detectar que un dels individus guardava una bossa de mà amb dues armes de foc municionades. La droga està valorada en uns 450.000 euros. Es tracta d’una de les plantacions més grans que la policia catalana ha desmantellat, recentment.

Una de les quatre plantes de la nau on Mossos van trobar marihuana / CEDIDA

Aquella matinada, del 25 de febrer, es va produir una deflagració a la nau industrial, situada en el polígon Pla de Bruguera de Castellar. Els agents de policia van contactar amb l’administradora per tal de solucionar o minimitzar el risc a què es repetís un fet similar. A continuació, van entrar a la nau i van trobar plantacions de marihuana repartides a les tres plantes de l’empresa i, al soterrani, van localitzar tres persones que estaven treballant en una altra plantació.

Els tres homes van ser detinguts per un delicte contra la salut pública i per un delicte de tinença il·lícita d’arma de foc.

Davant dels fets, la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sabadell es va fer càrrec de la investigació. Els investigadors van comptabilitzar quatre plantacions de marihuana interiors amb unes 5.000 plantes en diferents estadis de creixement. A més, les estances estaven abastides de llums, ventiladors, aires condicionats i filtres, així com 1.200 esqueixos sense floració.

Els tècnics de la companyia elèctrica van comprovar que hi havia un consum energètic molt elevat i van detectar una doble escomesa que no passava pel comptador. Per aquest motiu, els agents també investiguen els detinguts per un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els detinguts van passar a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sabadell, qui va decretar presó pels tres.

Publicitat
Comentaris
To Top