Ciutat

Comencen les obres per construir una plataforma elevada al Centre que facilitarà l’accés a l’AVAN

Les obres per construir un pas elevat al carrer de l’Estrella cantonada Calderón (Centre) ja han començat. Els treballs responen una petició de l’Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN), per facilitar l’entrada i sortida de la seva seu, al número 110.

Aquesta associació té molts usuaris que hi arriben amb cadira de rodes o tenen problemes de mobilitat, i la configuració actual de la vorera, d’un metre d’amplada, no ajuda a accedir-hi. “La vorera és impracticable, no té la mida d’una cadira de rodes”, reivindicava fa unes setmanes l’aleshores gerent d’AVAN, Lídia Gil, al D.S. Per aquest motiu, l’Ajuntament construirà un pas elevat de 38 metres de llargada entre el número 100 del carrer de l’Estrella i el carrer de Calderón perquè l’entrada quedi a peu de carrer, no hi hagi el desnivell de la vorera i s’eliminaran així les barreres arquitectòniques. L’obra suposa una inversió de 25.000 euros. Amb aquestes obres també s’arreglarà la vorera de la cantonada amb el carrer de Calderón que es troba en mal estat.

Les obres per fer una plataforma elevada al carrer Estrella / LLUÍS FRANCO

Les obres per fer una plataforma elevada al carrer Estrella / LLUÍS FRANCO

Està previst que les obres durin dos mesos, de manera que si es compleix el calendari acabaran a finals d’abril. Mentrestant, els veïns dels números 100 al 112 no tindran garantit l’accés a l’aparcament, la qual cosa ha generat malestar veïnal. El president de la comunitat de veïns del número 102-108, Jordi Viada, es queixa de la “manca total d’alternatives i el poc temps en què hem rebut la notificació de les obres”.

El veïnat sent un greuge comparatiu respecte altres obres que s’han fet similars, com les del carrer de la Indústria, on s’han donat targetes perquè els residents afectats no hagin de pagar la zona blava. Des de l’Ajuntament puntualitzen que en el cas del carrer de l’Estrella no s’han donat aquestes targetes perquè l’aparcament que hi ha al voltant no és de pagament, com sí que passa a Indústria i no suposa un perjudici econòmic.

Tanmateix, fonts municipals indiquen que en tots els casos en què unes obres municipals impedeixen accedir a un aparcament, l’Ajuntament no cobra la part proporcional de la taxa de guals.

Comentaris
To Top