Ciutat

7 claus per desinflar el preu de la factura del gas

El preu del consum s’ha disparat: Us deixem 7 recomanacions per estalviar energèticament, la teva butxaca ho notarà!

Per molt que el consum a la llar sigui el mateix que el de l’any passat, la factura no ho és. S’ha encarit. “Continuo vivint sol, cuino el mateix, em dutxo el mateix, m’escalfo el mateix”, `publicava un jove a Twitter, tot acompanyant la piulada de fotografies de rebuts que mostren les grans diferències en el cost del gas el febrer de l’any passat i el d’aquest any. La factura del 2021 era de 47,09 euros, mentre que la del 2022 és de 128,19 euros, L’increment és d’un 172%. I sense que hagi variat el consum.

No només la factura del gas, també la de la llum. Els preus fa mesos que creixen i ara mateix estan disparats, lamentablement. I no és culpa en cap cas dels consumidors.

Ara bé, hi ha un seguit de consells que ens poden ajudar a esmorteir els esglais que ens estan arribant cada   vegada que arriba la factura del gas. A continuació, us deixem una tria de senzilles recomanacions per reduir el consum i estalviar energèticament. La butxaca també ho notarà!

1. Com hem d’utilitzar la calefacció?

La factura del gas depèn, en gran part, de l’ús de la calefacció. Un consell és optimitzar-ne l’ús. Si sortim de casa, excepte si vivim en un lloc molt fred, és recomanable apagar-la. També es pot parar durant la nit, si l’ambient de casa no és gaire fred. La temperatura òptima durant el dia ha de rondar entre els 18 i 21 °C, mentre que a la nit es pot posar una mica més suau, entre els 15 i 17 °C.

2. Sistemes d’optimització

La instal·lació d’un termòstat intel·ligent ajuda a optimitzar la temperatura de casa, ja que quedarà regulada. D’altra banda, permet programar la calefacció. Així doncs, podem fer que s’encengui una estoneta abans d’arribar a casa o que quedi apagada a determinades hores de la nit.

3. Purgar els radiadors

Ens hem de preocupar perquè els radiadors de casa funcionin correctament. Per tant, cal purgar-los una vegada a l’any, abans de l’hivern. Si no, notarem que no escalfen prou. Es tracta de treure les “bombolles” que han quedat a dins del radiador, que funciona amb un circuit d’aigua calenta.

4.  Revisa l’aïllament de casa

Cal assegurar les juntes de les finestres, on moltes vegades hi ha forats per on s’escapa l’escalfor de casa.

5. El moment idoni per ventilar casa

Cal  trobar el moment adequat per ventilar les habitacions i no fer-ho durant les hores en què fa més fred. Amb 5 o 10 minuts, n’hi ha d’haver prou.

6. Aprofitar les hores de llum

És important que durant les hores més assolellades del dia tinguem les persianes apujades, perquè entri la llum i l’escalfor. Per contra, quan el dia es comença a enfosquir, cal abaixar-les. És posar una barrera més al fred perquè no entri a casa.

7.  Aïllar habitacions que no utilitzem

Tanca la porta d’aquelles habitacions que no utilitzis. D’aquesta manera, la casa s’escalfarà més ràpidament i no s’hi perdrà energia.  I, per últim, cal recordar que hi ha moltes persones que aprofiten la calefacció per crear un microclima tropical a casa i poder anar amb màniga curta. És evident que això farà disparar el preu de la factura!

Comentaris
To Top