Ciutat

L’acollida d’infants ucraïnesos a Sabadell és immediata

L’ONG TANU, d’ajuda a nens d’Ucraïna, treballa a contrarellotge per treure 103 nens de la guerra amb Rússia i portar-los a la província de Barcelona. Uns quants arribaran a Sabadell i Terrassa acollits per diverses famílies. Encara és d’hora per parlar de xifres, tot just s’està acabant de tancar les llistes d’infants i de famílies d’acollida, però una de les col·laboradores de l’operatiu, Rosa Fernández, assegura que el trasllat serà “immediat, però no ho sabem, hi estem treballant”.

La Rosa Fernández és mare d’acollida del Sasha i els seus germans / CEDIDA

Aquests dies l’ONG (d’origen terrassenc) ha organitzat una recollida de fons per Internet (a www.migranitodearena.org) per poder pagar les despeses logístiques, d’allotjament i manutenció que comportarà aquesta operació. Han aconseguit més de 29.000 euros de més de 400 donants, la qual cosa “ha sigut brutal. La gent té les portes obertes de casa seva”. La previsió és llogar dos autobusos per traslladar els infants i que es puguin reunir amb les seves famílies d’acollida.

Sense anar més lluny, el Nadal passat una trentena de famílies vinculades a l’organització ja van acollir infants, i ara en seran una setantena més. El viatge no acabarà un cop els infants arribin aquí, sinó que aleshores començarà l’acollida, en coordinació amb l’Ajuntament i la Generalitat.

Alguns dels nens i nenes, de 6 a 18 anys, parlen català o castellà, però d’altres només parlen ucraïnès o rus. “Venen d’un entorn que tots hem vist en imatges, emocionalment tenim feina”, assegura Fernández, que també és mare d’acollida.

Sense data de retorn

Els infants ucraïnesos que vindran a Sabadell ho faran sense data de retorn. Rosa Fernández explica que “l’acollida no té data de tornada, està oberta” perquè “puguin estar aquí mentre ho necessitin”.

Paral·lelament, l’ONG TANU continua la recaptació de fons a través de la campanya de micromecenatge per poder continuar donant suport als infants de Níkopol (Ucraïna), on des de fa 23 anys treballa per ajudar-los. Fernández afegeix que “de material no en podem enviar, però diners sí per fer els projectes allà”. Diners que gestiona l’equip que asseguren que coneix el territori, té contactes i és la mà amiga de les famílies d’acollida d’aquí amb les d’allà.

Comentaris
To Top