Ciutat

Les obres de reforma del carrer de la Indústria encaren la recta final

Les obres del carrer Indústria avancen al ritme previst / LLUÍS FRANCO

Les obres del carrer Indústria acabaran a finals de març després de set mesos i d’invertir-hi més de 743.000 euros

Les obres del carrer Indústria avancen al ritme previst / LLUÍS FRANCO

Les obres de reforma del carrer de la Indústria (Centre) avancen al ritme previst, segons l’Ajuntament, i ja permeten intuir com serà l’aspecte que tindrà aquest punt del Centre. “Tot va segons el calendari i s’està fent bé”, subratllen fonts municipals. S’acosta així el final d’unes obres que van començar a finals d’agost de l’any passat i està previst que acabin aquest mes de març, set mesos després.

Les obres del carrer Indústria avancen al ritme previst / LLUÍS FRANCO

Les obres del carrer Indústria avancen al ritme previst / LLUÍS FRANCO

Els treballs es fan al primer tram, entre els carrers de Sant Joan i Sant Llorenç. Es tracta d’una inversió d’uns 743.000 euros, amb els quals es vol convertir aquest espai en un punt de prioritat per als vianants, amb menys espai per al vehicle privat i més verd, amb nous parterres i mantenint els arbres actuals.

El cablejat de les façanes

Aquests dies es pot veure com parts de les voreres laterals ja estan fetes i s’estan fent els parterres i posant les llambordes. Això ha fet saltar algunes alarmes entre el veïnat, que esperava que tot el cablejat de les façanes quedaria soterrat, cosa que finalment no passarà. Per fer-ho, però, els propietaris dels immobles per on passen els cables ho han d’autoritzar a la companyia elèctrica quan és possible, perquè igualment hi ha casos que per necessitats tècniques el cablejat ha d’anar grapat a la façana.

Davant les queixes d’alguns veïns, que veuen com no s’han soterrat tots els cables, l’Ajuntament explica que “l’obra civil no s’atura, i si toca asfaltar, asfalta, per exemple”. De manera que si d’aquí a un temps s’autoritza soterrat el cablejat, es podria fer tornant a obrir el punt concret del carrer on s’hagués de fer. “Per això, a vegades, quan hi ha cables aeris en comptes de soterrats o grapats a la façana, vol dir que qui sigui no ha donat permís”, afegeixen les fonts municipals. Els projectes preveuen “el millor”, però després la realitat pot ser una altra i s’hi han d’ajustar.

Comentaris
To Top