Ciutat

Sabadell estudia habilitar un espai per allotjar refugiats ucraïnesos

Unes 200 persones s’han concentrat el matí de dimecres a la plaça de Sant Roc per rebutjar la invasió russa

Concentració en contra de la invasió russa a Sabadell / D.S

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha assegurat que l’Ajuntament estudia habilitar un espai a la ciutat per allotjar refugiats ucraïnesos, en cas que sigui necessari. Ho ha afirmat durant el minut de silenci convocat dimecres al matí a la plaça de Sant Roc, on s’han concentrat unes 200 persones.

El minut de silenci ha estat convocat per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. S’hi han sumat regidors de les diferents formacions polítiques de la ciutat.

L’Ajuntament també ha obert el portal Sabadell amb Ucraïna per acollir persones que fugin de la guerra, entregar material a diferents punts de la ciutat o fer donació de diners.

Diferents organitzacions internacionals destaquen que la forma més efectiva de canalitzar l’ajuda a Ucraïna és fent aportacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el terreny. D’aquesta manera, es poden adaptar els recursos i materials a les necessitats que vagin sorgint en cada moment.

Algunes de les entitats que en aquests moment estan recaptant fons per ajuda humanitària a la població ucraïnesa són les següents:

Comentaris
To Top