ESPORTS

Iago Indias: “L’afició del Sabadell té motius per il·lusionar-se”

Iago Indias, gol Sabadell-Linares

El pivot arlequinat considera clau el canvi de l’estat d’ànim del vestidor i somia a veure una Nova Creu Alta plena

Iago Indias celebrant el seu gol al Linares / Lluís Franco

L’extraordinària metamorfosi del Sabadell es pot reflectir en una dada: quan va començar aquesta espectacular ratxa al Nou Castàlia amb aquell agònic 0-1, el Castelló li portava 16 punts d’avantatge al Sabadell. Si aquest dissabte (19 hores) els arlequinats són capaços de guanyar, quedaran a només un punt del conjunt orellut.

Iago Indias ho resumeix gairebé tot a un concepte: “l’estat d’ànim. Ara l’equip juga amb confiança, té un nivell espectacular, se sent còmode al camp en totes les situacions… Penso que ens hem convertit en un equip camaleònic en aquest sentit, que sap adaptar-se a les diferents circumstàncies que es donen durant un partit, amb pilota o sense pilota. I això es tradueix en els resultats”.

Precisament, una de les modificacions tàctiques de Pedro Munitis ha estat la ubicació d’Iago en el doble pivot, deixant la seva posició habitual de central a les files de l’Espanyol B o Castelló la passada temporada. “Hi havia jugat algunes vegades, però mai com ara. Estic satisfet de com surten les coses i tinc la sort de jugar al costat de jugadors d’altíssim nivell. Sergio Aguza és un fenomen i Sergio Altimira també ha demostrat unes grans condicions. És una posició que tenim ben coberta amb Facu o Ramón. Em sento a gust i encara puc millorar”.

Il·lusió justificada

Els missatges que surten del vestidor – cos tècnic i jugadors – són molt contundents: partit a partit. Ni les 12 jornades sense perdre han fet variar aquest discurs unànime. De totes maneres, és inevitable el soroll exterior i el clima d’eufòria que s’ha generat en l’entorn amb la possibilitat d’enganxar-se a la lluita per la zona de privilegi després d’estar moltes jornades a l’infern del descens.

“Suposa una alegria que la nostra gent s’il·lusioni. De fet, penso que li estem donant motius per il·lusionar-se. Durant tota la lliga hem notat el suport de l’afició, fins i tot en els moments més complicats. Ara ens toca gaudir. A Vila-real va ser increïble i el somni seria veure una Nova Creu Alta plena a vessar – en al·lusió a la immensa foto del Sabadell-Eibar que il·lustra la sala de premsa Miguel Quereda – en els partits que ens queden. Pot ser un final de temporada molt bonic, però nosaltres, els jugadors, hem de mantenir la mateixa línia de sempre i anar partit a partit”.

Com a ‘ex’ del Castelló, coneix a un bon grapat de jugadors que dissabte estaran sobre la gespa de l’Estadi i adverteix que “tenen moltíssima qualitat i ara tornen a estar en un bon moment. És un equip ben treballat que també té el suport de la seva afició”. S’espera la presència d’uns 300 seguidors orelluts el dissabte. Abans hi haurà un dinar de germanor organitzat per les penyes d’ambdós clubs.

Reunió a la Federació

Aquest dijous, el director general, Bruno Batlle, representarà el Centre d’Esports en la reunió d’urgència convocada per la Federació Espanyola per afrontar els drets audiovisuals de la Primera RFEF després de la crisi oberta per la plataforma Footers, que va anunciar la impossibilitat d’emetre els partits per decisió unilateral de l’OTT Fuchs Sports, companyia de Luxemburg que té adjudicats els drets. De fet, en les últimes hores la mateixa Fuchs Sports ha comunicat la seva intenció d’oferir la resta de la temporada de manera gratuïta a través del seu web (fuchs-sports.com). Un altre tema espinós és la constitució d’una Associació paral·lela de la categoria per part de cinc clubs de la Primera RFEF.

Footers anuncia que no pot emetre els partits de Primera RFEF

Comentaris
To Top