ESPORTS

Footers anuncia que no pot emetre els partits de Primera RFEF

Sevilla At- Sabadell, Footers

La plataforma ho atribueix a una decisió “unilateral” de Fuchs Sports, propietària dels drets i la RFEF cita els clubs dijous

Les càmeres de Footers en el Sevilla At.-Sabadell que va iniciar la lliga / D.S.

Embolic televisiu monumental a la Primera RFEF. La plataforma Footers ha anunciat, en un breu comunicat, que “no pot emetre els partits per decisió unilateral del titular dels drets televisius”, en al·lusió a la plataforma Fuchs Sports, amb seu a Luxemburg. Els partits pendents de Primera i Segona RFEF que es van disputar aquest dimarts ja no van ser televisats – entre els quals el RM Castilla-Albacete (0-1) a Valdebebas – i ara tot són incògnites. Els clubs de Primera han quedat convocats a una reunió urgent el dijous en la seu de la Federació Espanyola de futbol per analitzar la situació.

Cal recordar que el 17 d’agost del 2021, després d’un gran misteri, es va confirmar que la plataforma Footers, a través del teòric seu soci Fuchs Sports, es feia amb la comercialització dels drets audiovisuals de la nova categoria per un valor de 8,3 milions d’euros per tres temporades, molt lluny dels 15 milions que es van dir al principi des de la Federació. Els clubs haurien d’ingressar 235.000 euros pels drets televisius quan la majoria tenien unes previsions de gairebé mig milió. Durant la temporada s’han produït queixes per la qualitat de les retransmissions i els talls abundants, però ara ha esclatat una crisi de grans dimensions i de difícil solució.

D’altra banda, cinc clubs han decidit fer un pas al marge creant l’Associació de clubs de la Tercera Categoria Nacional – Dux Internacional, B. Linense, San Sebastián de los Reyes, Rayo Majadahonda i Linares -, decisió que ha provocat l’enuig total de la RFEF. De fet, en la convocatòria de dijous, al marge dels drets televisius, el segon punt de l’ordre del dia és “l’incompliment de cinc clubs dels compromisos adquirits en la reunió del 17 d’agost del 2021”. El tercer punt és la revisió de la política d’ajudes federatives.

Des del Centre d’Esports es prefereix esperar. El director general del club, Bruno Batlle, ha comentat al Diari de Sabadell que “no volem fer especulacions i haurem d’esperar les explicacions de la Federació Espanyola en la reunió de dijous”. També caldrà veure quines conseqüències pot tenir la retirada de Footers: si és un tema puntual o es pot reconduir la situació. S’especula amb la possibilitat que els partits siguin oferts directament per la plataforma Fuchs Sports a partir d’ara o a través d’alguna altra plataforma estatal, però amb incògnites importants: seran vàlides les subscripcions dels aficionats a través de Footers? Es mantindran els horaris ja establerts al seu moment entre la mateixa Footers i la RFEF? No es pot descartar una allau de denúncies d’usuaris si no poden veure partits precisament en la fase final de la competició, quan es decideix tot.

Footers s’adjudica els drets televisius i la RFEF decidirà els horaris dels partits

Comentaris
To Top