Ciutat

Una quinzena de furgonetes viatgen de Sabadell a Romania per recollir 80 ucraïnesos

Concentració de suport a Ucraïna a la plaça de Sant Roc, l'1 de març / LLUÍS CLOTET

Una quinzena de furgonetes viatgen de Sabadell a Romania per recollir 80 ucraïnesos

Concentració de suport a Ucraïna a la plaça de Sant Roc, l'1 de març / LLUÍS CLOTET

Un dispositiu de voluntaris de Sabadell viatja dijous a la frontera de Romania per donar recer a refugiats d’Ucraïna. Quinze furgonetes sortiran de la nostra ciutat carregades amb ajuda humanitària –medicaments, aliments i productes d’higiene personal– i acolliran una vuitantena d’ucraïnesos que han aconseguit sortir del país. Entre els voluntaris hi viatjarà personal sanitari per atendre les persones que ho necessitin.

“Els infants i dones que acollim arribaran diumenge a Sant Quirze. De moment, la meitat d’ells ja té una família d’acollida assignada”, ha explicat al Diari un dels organitzadors del viatge, Emili Sarrion. El municipi vallesà, però, té previst habilitar el pavelló municipal per atendre les famílies, en cas que sigui necessari.

Els organitzadors estan ultimant els detalls del viatge. A hores d’ara, estan empaquetant l’ajuda humanitària que arribarà a la frontera. “De segur que les furgonetes viatjaran ben plenes”, apunta Sarrion. Encara estan a l’espera de rebre més productes durant el dia. “Hem rebut molts productes”, detalla. Les donacions s’entregaran a Timisoara (Romania). S’emmagatzemarà a la frontera fins que passi el control de duanes a Ucraïna.

Segons les previsions dels voluntaris, l’anada de Sabadell fins a Eslovènia es resoldrà en un dia. Divendres, des d’Eslovènia les furgonetes partiran en direcció a Romania, on es farà entrega de l’ajuda humanitària i acolliran els refugiats, un protocol que s’està tramitant amb el consolat. Els combois faran parada dissabte a Eslovènia i l’endemà, diumenge, arribaran de nou a Sabadell.

Comentaris
To Top