ESPORTS

El Sabadell veu frenada en sec la seva ratxa davant el Castelló (1-3)

Iago Indias, Sabadell-Castelló

El conjunt arlequinat perdona el 2-0 en un moment clau i després ha estat víctima de l’enorme eficàcia rival

Iago Indias representa la derrota arlequinada en una caiguda a l'àrea visitant / Lluís Franco

Frenada en sec. El Sabadell ha vist trencada la seva gran ratxa – s’ha quedat en 12 jornades – després de caure davant el Castelló en un duel marcat per accions molt puntuals, totes adverses. La millor entrada de la temporada a la Nova Creu Alta, amb més de 4.600 espectadors, no ha estat suficient.

L’onze de Munitis ha sorprès tothom, sense Aguza ni el seu teòric substitut natural, Sergi Altimira. Ambdós havien passat una mala nit, amb problemes intestinals, i el tàndem Facu García-Iago Indias s’ha convertit en el doble pivot inèdit. Es guanyava múscul, però es perdia poder creatiu. De fet, li ha costat al Sabadell entrar al partit. No semblava còmode amb la pilota i el conjunt castellonenc ha dominat els primers minuts en una dinàmica de duel tancat, molt tàctic i de respecte mutu, amb escasses concessions sobre una gespa molt ràpida per la pluja caiguda hores abans.

L’equip arlequinat s’ha vist obligat a fer un joc més directe i en la seva primera arribada ha trobat el premi: centrada de Muguruza al cor de l’àrea i rematada impecable de cap de Kaxe a la xarxa. El basc està en ratxa i ja suma cinc gols. L’1-0 ha impulsat el Sabadell, que ha ofert 10 minuts pletòrics. Després d’una llarga acció col·lectiva, Néstor – amb gran assistència de Xavi Boniquet – ha tingut el 2-0 a les seves botes, totalment sol davant d’Álvaro Campos, però increïblement la pilota s’ha perdut per sobre del travesser. Una acció clau, determinant.

Del possible 2-0 s’ha passat a l’1-1 només tres minuts després en una jugada rocambolesca. La pilota rematada per Aarón ha topat en el cos de Koné i ha despistat Emilio Bernad. Un gol de rebot que ha deixat una mica estabornits els arlequinats. La graderia, amb més de 4.000 espectadors, ha reactivat de nou al conjunt de Munitis que ha disposat d’una bona arribada a pilota aturada, amb rematada de Guillem Molina forçada, i un potent xut de Néstor que ha fet intervenir Álvaro Campos.

A la represa, ha sortit amb empenta el Sabadell, tancant al Castelló al seu camp, però sense encert. Amb el pas dels minuts ha crescut la tensió amb diverses accions en què la graderia ha reclamat penal a l’àrea visitant. El conjunt visitant ha sabut gestionar millor aquesta crispació i en una altra acció aïllada en la qual s’ha demanat fora de joc previ de Koné, Mario Barco, que acabava de sortir al camp, ha aprofitat una nova indecisió defensiva arlequinada per superar Emilio Bernad, qui ha rebutjat la primera rematada, però no ha pogut fer res en la segona. Ha faltat contundència.

L’1-2 situava el partit en un escenari molt complicat pel Sabadell, obligat a arriscar i sense referents ofensius al mig del camp. Han entrat Aarón Rey i Aguza, però no ha estat suficient per superar el mur que ha muntat el Castelló davant d’Álvaro Campos. Potser ha faltat algun canvi més i Dopi ha sortit massa tard. Ningú pot negar l’entrega i lluita dels arlequinats encara que la desesperació ha guanyat a la claredat d’idees. S’ha tornat a reclamar un possible penal a Kaxe per part d’una graderia encesa.

L’àrbitre, que ha expulsat a Munitis, s’ha convertit en un aliat més del Castelló en la seva tasca destructiva. Curiosament, en una contra ha trobat l’excessiu premi de l’1-3 amb un golàs de l’exarlequinat Juanto. Malgrat la derrota, els fidels arlequinats – un gruix important ha marxat abans d’acabar el partit en un gest lamentable – han aplaudit l’esforç i màxima entrega dels homes de Pedro Munitis. Fi a la ratxa i potser a les opcions de play-off, però no val a badar perquè la zona de descens no està lluny. No es pot despistar.

Fitxa Tècnica

Sabadell: Emilio Bernad; Muguruza, Aleix Coch, Guillem Molina, Caballo, Facu (Aguza m. 69), Jacobo, Iago Indias (Dopi, m. 87), Kaxe, Xavi Boniquet (Aarón Rey,m. 69) i Néstor.

Castelló: Álvaro Campos; José Mas, Sibille, Yac Diori, Galas, Dani Torres, Koné (Koke, m. 81), Esquerdo (Marcos, m. 81), Cubillas (Blesa, m. 62), Pablo Hernández i Aarón (Mario Barco, m. 62) (Ortuño, m. 72).

Àrbitre: Juan Antonio Campos Salinas (Comitè murcià). Grogues: Muguruza; Esquerdo, Marcos; Vermella: Munitis (segons l’acta “per dirigir-se al quart àrbitre amb els braços aixecats i protestar”) i l’entrenador de porters arlequinat, Pablo Doñate (per protestar).

Gols: 1-0, minut 22: Kaxe; 1-1, minut 25: Koné; 1-2, minut 65: Mario Barco; 1-3, minut 93: Ortuño.

Incidències: 4.646 espectadors a la Nova Creu Alta. El Panathlon Club ha lliurat el premi Esportivitat al jugador arlequinat Óscar Rubio i el president Esteve Calzada ha entregat una samarreta al president de l’entitat Josep Masip per commemorar el 50 Aniversari.

Pedro Munitis: “L’equip no s’ha merescut perdre”

Comentaris
To Top