CASTELLAR

Raimon Roca, el pintor de les hores blaves, ara a la pantalla

Raimon Roca / DS

El pintor Raimon Roca, considerat el pintor de les hores blaves, rep aquests dies un homenatge en format virtual.

Raimon Roca va néixer a Vic, l’any 1917, però posteriorment es va instal·lar a Castellar del Vallès, on va morir l’any 2013. Allà va deixar, al seu estudi del carrer del Centre, una part important del seu llegat. I ara, vuits anys més tard, una iniciativa cultural ha inventariat l’obra de l’artista, oferint així a les noves generacions la possibilitat de conèixer aquest artista castellarenc.

Tant és així que, durant mesos, s’han fotografiat i inventariat les obres i l’editora sabadellenca Berta Rubio Faus n’ha fet una anàlisi de cada una. I ara es poden observar i gaudir en una exposició virtual, a la galeria homònima visitable a l’adreça www.raimon-roca.cat. 

Aquesta pàgina exhibeix més de 350 obres del pintor, comentades per la mateixa Berta Rubio Faus.

El quadre ‘Llafranc’ / DS

Entre les peces hi ha la seva col·lecció personal, quadres que l’artista tenia al seu taller, experiments, estudis i esbossos, així com algunes peces inacabades. Així mateix, entre les obres inventariades, hi ha el primer quadre que va pintar l’artista l’any 1935. També trobem retrats del seu pare i de la seva mare.

L’exposició reivindica la vigència de l’obra de Raimon Roca, sostenen els seus impulsors. 

Els seus paisatges ens porten en moltes ocasions fins a l’Empordà, que compta amb la llum càlida del Mediterrani i juga amb el seu domini de la perspectiva.

En altres ocasions, mostra estampes vallesanes de Castellar, Sant Feliu de Codines i Caldes de Montbui, entre d’altres. 

Roca, en el gest pictòric / DS

Comentaris
To Top