Ciutat

“Volem que el recorregut per Sant Nicolau prepari els alumnes per a la vida”

Escola Sant Nicolau

Andreu Bou és el nou director executiu del Sant Nicolau, que des de l’escola bressol i P3 fins a batxillerat i cicles formatius acull un miler d’alumnes

Andreu Bou, nou director executiu del Sant Nicolau / LLUÍS CLOTET

Des de fa dos mesos, Andreu Bou és al capdavant de la direcció executiva de l’Escola Sant Nicolau, que és concertada, laica i catalana. Amb 67 anys d’història i gairebé 1.000 alumnes, el centre vol continuar sent “un punt de referència en l’àmbit educatiu a Sabadell”. Bou enumera els quatre pilars de l’escola per aconseguir-ho: les persones, els valors, la innovació i les llengües.

La direcció executiva és una àrea de nova creació a l’escola, que avança en paral·lel a la direcció pedagògica. Andreu Bou hi ha arribat en un moment en què l’educació està clarament afectada per la pandèmia. “La Covid ens ha suposat molts canvis, però la situació ens ha fet créixer i ens ha fet accelerar processos: de digitalització, d’infraestructures, d’organització…”. El mèrit més gran d’haver superat els dos darrers anys l’atribueix a l’equip docent: “Els professors han superat una etapa molt difícil, s’han adaptat als canvis continus, han gestionat situacions molt complicades”.

Els quatre pilars

Un dels reptes que afronta “l’univers Sant Nicolau”, segons Bou, és consolidar el projecte educatiu integral, des de l’escola bressol i P3 fins a batxillerat o cicles formatius. “Volem que l’alumne creixi durant tot el projecte, amb un recorregut que el prepari per a la vida; en el tram final, per la universitat i per l’etapa laboral”.

El segon pilar que enumera són els valors: “Volem formar els alumnes com a persones. I sobretot, que guanyin autonomia, en els hàbits o en l’estudi, per exemple”. Bou recalca que l’escola dona molta importància a l’educació emocional i a la salut mental i que ha integrat a la seva estructura un departament psicopedagògic.

Per altra banda, la Generalitat ha certificat el Sant Nicolau com a escola innovadora. És una acreditació que demostra l’aposta transversal per aquest vessant, des de la robòtica fins a la digitalització.

L’últim pilar que Bou reivindica són les llengües. En el cas de l’anglès, s’ha integrat amb especialistes de forma quotidiana a través d’activitats diàries des de P3.

Vinculat des del 2017 a Sant Nicolau

Andreu Bou, que té experiència en la gestió d’equips de persones i en recursos humans, està vinculat a Sant Nicolau des del 2017. Durant cinc anys, va estar al capdavant del club esportiu, que es va encarregar d’integrar completament a la Fundació Sant Nicolau.

Comentaris
To Top