Ciutat

L’Ajuntament descarta avalar els 1,15 milions d’euros per al cas de Can Xupa

La façana de l'Ajuntament / VÍCTOR CASTILLO
La façana de l'Ajuntament / VÍCTOR CASTILLO

L’Ajuntament de Sabadell recorrerà la petició de la magistrada del cas Mercuri que insta el consistori a avalar 1,15 milions d’euros del cas referent als abocaments il·legals de Can Xupa. Segons han al·legat fonts consistorials, recorreran la interlocutòria i s’empararan en la Llei d’hisendes locals. Segons aquesta normativa, s’eximeix les administracions públiques de presentar fiances. “No caldrà que l’Ajuntament avanci els diners”, han assegurat les mateixes fonts.

La jutgessa instructora del cas Mercuri demana un aval per la peça número 6, referent als abocaments il·legals de Can Xupa. La magistrada demana que els acusats i l’Ajuntament de Sabadell dipositin 1,1 milions d’euros.

La jutgessa instructora del cas ha dictat obertura de judici oral per la peça número 6, coneguda com a Can Xupa, en què hi ha acusats sis excàrrecs de l’Ajuntament de Sabadell. Són tres regidors, un coordinador, un arquitecte tècnic i l’excap de la Policia Municipal, tots acusats d’un delicte continuat contra el medi ambient.

Dos d’ells també estan acusats de tràfic d’influències, mentre la resta ho estan d’un delicte contra l’ordenació del territori i també per prevaricació. Se’ls considera presumptes responsables d’un abocament de 53.000 m3 de runa a la finca Can Xupa, procedents de les obres del perllongament dels FGC i del polígon comercial Sant Pau de Riu-sec.

Comentaris
To Top