Ciutat

Baralles de galls a Sabadell: operació dels Mossos contra el maltractament animal

Els Mossos d’Esquadra clausuren un local en què es realitzaven baralles de galls al rodal de Togores (Sabadell). L’activitat es duia a terme en una caseta situada en el camí del Pla d’Arraona. Aquest dimecres, agents de la policia catalana han enxampat deu veïns que participaven en les apostes. Se’ls ha identificat i s’enfronten a delictes per maltractament animal i joc il·legal.

La caseta semblava una edificació més destinada a la ramaderia, com tantes que es poden trobar al rodal. Al seu entorn, hi ha horts i altres construccions del mateix estil. Les sospites dels Mossos es van aixecar quan van detectar una aglomeració de cotxes aparcats allà prop.

Els Mossos han descobert una desena de galls en diversos compartiments, la majoria “en un estat deplorable”, segons assenyalen fonts de la policia catalana al Diari. Un dels animals està ferit greument, amb rascades i cops, i no hi veu perquè no té ulls. Així mateix, els agents han identificat l’estructura on tenien lloc les baralles entre animals i un cartell on s’expliquen les normes i els preus de les apostes.

/ CEDIDES

Els Mossos no disposen d’una instal·lació específica per guardar els galls malferits a Sabadell i es mostren oberts a rebre ajut per part de la ciutadania o entitats de la ciutat.

Fins a set anys de presó

El maltractament animal està perseguit a l’Estat. El codi penal estableix una pena d’entre tres mesos i un any de presó per als seus autors. Aquí s’inclouen tots els supòsits: tant causar-li la mort com realitzar o promoure lesions a la seva salut. La llei també castiga l’abandonament animal amb multes d’entre 15 dies i dos mesos, a criteri del jutge.

En l’àmbit legal, encara és més greu organitzar jocs o apostes il·legals –és a dir, sense l’autorització de les autoritats–. S’estableixen penes d’entre tres i sis anys de presó.

Comentaris
To Top