Ciutat

Incivisme i robatoris, les preocupacions en seguretat a Sabadell

Un cotxe de la Policia Municipal de Sabadell / D.S.

Recollim els principals punts on el veïnat reclama que s’intensifiqui la seguretat a Sabadell

Vehicle de policia de Sabadell / D.S.

Vandalisme que destrossa mobiliari públic, tràfic de drogues i els robatoris a comerços o habitatges. Recollim els principals punts on el veïnat reclama que s’intensifiqui la seguretat a Sabadell.

L’Ajuntament de Sabadell sosté que la Policia Municipal actua en coordinació amb els Mossos en els casos necessaris i destaca que es treballa estretament amb les associacions veïnals. “La Policia està present a carrers i places tant amb agents uniformats com de paisans”, assenyalen les mateixes fonts. Des del consistori destaquen que la policia també fa una actuació preventiva amb presència dissuasiva i campanyes de conscienciació i sensibilització.

1Can Puiggener: vandalisme a l’ascensor

L’ascensor que connecta el barri amb la Gran Via s’ha vist malmès en nombroses ocasions, fet que dificulta la mobilitat a les persones gran. El veïnat reclama la instal·lació de càmeres de seguretat per impedir que es perpetuïn aquests fets. L’Ajuntament, a banda de reparar-ho i reforçar-ne alguns elements, ha previst instal·lar-hi càmeres de seguretat.

2Carreres il·legals  a Can Roqueta

Motors sorollosos, escàndol per l’aglomeració de gent i competicions perilloses. Els veïns de Can Roqueta viuen en primera línia les carreres il·legals que s’organitzen a la zona. La Policia Municipal de Sabadell controla amb la càmera de videovigilància la zona de Can Roqueta i hi pot actuar ràpidament.

3| Intents de robatori a Nostra Llar

El veïnat ha constatat en menys d’un any quinze intents de robatori a la zona i quatre robatoris consumats. L’Associació Veïnal demana càmeres de seguretat i s’ha reunit amb l’Ajuntament per abordar-ne aquests temes.

4|A Campoamor, tràfic de drogues

Al carrer d’Aribau, la Policia Municipal fa controls rutinaris, perquè s’ha detectat tràfic de drogues.

5| Plaça d’Espanya: tràfic de drogues i vandalisme 

Veïns de Torreguitart i Ca n’Oriac apunten que és un punt de venda de drogues durant tardes i vespres. L’Ajuntament ha treballat amb l’entitat veïnal i han augmentat la presència de la policia per minimitzar aquest delicte.

6Encastaments de cotxes a comerços

Sabadell és una de les ciutats que més ha patit robatoris amb encastaments, sis en els darrers dos anys, i s’han concentrat especialment al Centre de Sabadell, on es troba el gruix principal de botigues. L’Ajuntament va instal·lar pilones i jardineres al passeig de Manresa per evitar nous encastaments en comerços.

7Robatoris a botigues del carrer de Sau a Torre-romeu

Als establiments del carrer de Sau s’han produït alguns furts. Però “el permanent contacte amb els comerciants permet fer seguiments i control”. 

8Can Gambús, zona de ‘botellón’

Can Gambús i la zona de Via Sabadell es converteixen alguns caps de setmana en una zona de botellón. El pla d’intervenció de l’Ajuntament és fer talls de carrers per evitar que pugui accedir més gent i tallar els accessos.

Comentaris
To Top