Ciutat

Sabadell disposarà d’una zona de baixes emissions abans del 2025

Foto del conjunt de representants que han assitit a l'acte d'aquest divendres al Palau de Pedralbes / CEDIDA

L’Ajuntament de Sabadell ha signat avui l’adhesió a l’acord per a la millora de la qualitat de l’aire de Catalunya, subscrit per alcaldes i alcaldesses dels municipis més grans del territori, les diputacions, entitats municipalistes, gestors d’infraestructures i els principals agents socials i econòmics. De fet, el consistori es compromet a tenir zona de baixes emissions (ZBE), la restricció de circulació de vehicles antics contaminants, abans d’acabar l’any 2025.

Aquesta entesa, impulsada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, servirà per fomentar la reducció de la contaminació atmosfèrica dels nuclis urbans més grans de Catalunya. A més, potenciant l’aplicació d’estratègies coordinades per assolir reptes relacionats amb la qualitat de l’aire, entre altres qüestions.

L’acte de presentació i signatura ha tingut lloc aquest divendres al Palau de Pedralbes de Barcelona i ha comptat amb la presència del vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà; així com l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i representants de cadascun dels àmbits que s’han adherit a l’acord.

“Cal més coordinació entre municipis”

“Aquest és un compromís de treball coordinat per contribuir a fer front a l’emergència climàtica i Sabadell hi havia de ser, no només perquè som una de les principals ciutats de Catalunya, sinó pel nostre ferm compromís amb les polítiques ambientals”, ha explicat Farrés. L’alcaldessa ha afegit, això sí, que cal “reforçar la coordinació entre municipis” per tal que el conjunt d’accions siguin “veritablement efectives”.

En la mateixa línia, Farrés ha destacat la tasca que s’està fent amb relació a les ZBE. “L’aire no té fronteres i aquí es veu molt clar que hem d’establir estratègies conjuntes perquè les ZBE siguin operatives, la ciutadania les pugui aplicar i assoleixen els resultats que esperem”, ha apuntat.

Comentaris
To Top