Ciutat

Un 21,85% dels professors secunden la vaga d’Educació a Sabadell i el Vallès

Pla detall d'unes motxilles al passadís d'una escola / CEDIDA

Un de cada deu professors va secundar la vaga l’últim dia d’aturades a Sabadell i el Vallès Occidental. La nostra comarca ha estat la cinquena comarca catalana on més participació hi va haver dijous (11,09%), segons dades del Departament d’Educació. Dimecres, la jornada de protestes va tenir una adhesió del 14,88% del professorat i dimarts, del 39,36% (la comarca amb major seguiment, per darrere de Barcelona). En total, la vaga a la nostra comarca ha tingut una adhesió del 21,85% del professorat, segons la conselleria.

La d’aquest dijous ha estat la darrera jornada de vaga d’aquesta setmana. Les dues pendents de les cinc totals estan previstes el 29 i 30 de març. Els milers que es van manifestar dijous a Barcelona, 25.000 segons dades d’alguns sindicats, han tornat a cantar proclames contra la política educativa del Departament d’Educació.

Dijous molts missatges es van dirigir a Aragonès, a qui han demanat que cessi el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray. ‘No són cinc dies de vacances, sí són 10 anys de retallades’ i ‘No és el calendari, és treballar en precari’, són alguns dels càntics que es van escoltar.

Reclamen una resposta a totes les reivindicacions que han fet, com el final de les retallades, l’estabilització dels interins o una resposta a la sentència que obliga a fer un 25% de les classes en castellà, i exigeixen que a més de comprometre’s a resoldre aquests problemes el departament doni un calendari de quan ho farà.

Comentaris
To Top