Ciutat

La vaga de transportistes no posa en risc l’abastiment a Sabadell

La vaga de transportistes no posa en risc l’abastiment a Sabadell, malgrat que s’ha produït algun retard

Una dona comprant fruita al mercat central / VICTÒRIA ROVIRA

La vaga de transportistes no fa perillar l’abastiment de productes a Sabadell. Així ho asseguren al Mercat Central i a Mercabarna, on no han notat els efectes de l’aturada en protesta contra l’escalada de preus dels combustibles. Els comerciants, però, sí han notificat el retard en l’arribada d’alguns productes provinents d’Andalusia.

En el cas del Mercat Central, els paradistes no han notat els seus efectes: “Funciona tot amb normalitat. Hi ha de tot, com sempre”, apunten fonts de l’equipament. Tot i la vaga de transportistes que avui arriba al seu quart dia, des de l’Associació de Majoristes de Mercavallès asseguren que cada dia arriba producte fresc al mercat i que es compta amb producte suficient per abastir el comerç.

L’aturada sí que s’ha fet notar, però, a altres punts de Catalunya. Les incidències en els punts estratègics logístics s’han repetit des de dilluns, quan va començar l’aturada. A Barcelona, la vaga ha provocat un descens aproximat del 20% de l’entrada de fruita i d’un 38% de peix a Mercabarna.

Com a resposta, la ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha assegurat que el seu executiu estarà “a l’altura de les circumstàncies” pel que fa a la situació del sector del transport i adoptarà mesures per evitar que treballin per sota el preu de cost. A més, ha reiterat el compromís de publicat setmanalment –i no mensualment com fins ara- la variació del preu del gasoil que es fa servir de referència per establir els preus dels transports.

Comentaris
To Top