Ciutat

Els bitllets més (i menys) usats per agafar l’autobús a Sabadell

Usuaris viatjant a l'autobús (TUS) / Lluís Franco
Usuaris viatjant a l'autobús (TUS) / Lluís Franco

El bitllet més popular als autobusos de Sabadell el 2021 ha estat la T-10 de TUS, que ha representat el 23,3% dels viatges. Han estat els títols propis de la cooperativa de transports els que més s’han utilitzat a l’hora de pujar a l’autobús (57%), per davant dels bitllets integrats (43%), que permet el transbord a Rodalies o FGC. Les vendes de títols de transport propis han crescut, de fet, un 16,36% i ho ha fet especialment l’ús de la T-Mensual, que s’ha disparat un 84,5% en un any. Si bé la T-10 i la tarifació social són els bitllets estrella a TUS, la T-Mensual (4,4%) és el títol que menys èxit té. 

D’altra banda, els canvis tarifaris que l’AMT posava en marxa l’any 2020 –que premiaven els usuaris més fidels i apujaven preus als més esporàdics– ha influït sobre els hàbits d’ús. A la nostra ciutat, els títols integrats que més s’han validat el 2021 han estat la T-Usual (15,6%) i la T-16 (12,6%). Però s’han fet menys viatges amb la T-Casual, que ja no representa ni  un de cada deu viatges. “L’ús dels títols integrats ha viscut canvis significatius als autobusos”, apunta Xavier Cañadas, gerent de Transports Urbans de Sabadell (TUS).

Al 2020, la T-10 desapareixia i es posava en marxa la T-Casual, un títol unipersonal de deu viatges que apujava el seu preu. Alhora, la T-Mes es convertia en la T-Usual, una targeta mensual il·limitada que és més econòmica i beneficia els usuaris més habituals. També el preu de la T-Jove, que ofereix als menors de 25 anys viatges il·limitats durant 90 dies, es va reduir des dels 105 euros fins als 80. 

Recuperació del servei

TUS ha fet un 26% més de viatges que l’any Covid. Però encara es troba un 23% per sota dels usuaris que transportava l’any 2019. A hores d’ara, doncs, ja hi viatgen pràcticament vuit de cada deu usuaris que abans del 2019, quan es van validar 13,8 milions de viatges. L’any passat, van ser 10,6 milions els usuaris que van validar el seu bitllet a TUS, una recuperació rellevant respecte al 2020, que es va tancar amb 8,3 milions de viatges.

La línia de TUS del Poblenou, la que més es recupera de l’impacte de la Covid

Comentaris
To Top