EL PERSONATGE

Ramón López: Una passió pel motor que ha viatjat arreu del món

Les motocicletes que s’han fabricat al seu modest local de la Creu de Barberà han passat per mans com les de Remy Gardner, campió de moto 2, o pilots com Gabi Rodrigo o Xavier Cardelús. “La moto és un patiment molt romàntic”, destaca Ramon López que, des que té ús de raó, viu el motociclisme amb passió. De ben petit, es podia passar les hores davant dels aparadors mirant motocicletes i es preguntava com es fabricaven. Quan va tenir la seva primera moto, amb 14 anys, podia tancar-se a casa muntant i desmuntant-la.

El Ramon regenta un dels únics establiments del país on es fabriquen motocicletes de competició a mida i de forma artesanal / lluís franco

El Ramon regenta un dels únics establiments del país on es fabriquen motocicletes de competició a mida i de forma artesanal / lluís franco

Anys més tard, amb una motxilla d’experiència, va obrir un modest taller a la Creu de Barberà, Help Racing, un dels únics al país on es fabriquen motos a mida i de forma artesanal. “L’ R+D de les motos de carrera es fa als tallers petits. Funcionem a base de prova i error, fem proves a pista i adaptem la moto al pilot”, expressa. I considera que són aquests detalls els que marquen la diferència i determinen la victòria d’un pilot.

De fet, a banda de la fabricació de motocicletes, el Ramon és team manager i ha format pilots que han acabat sent líders en les seves categories. “L’orgull no és guanyar, sinó veure que queden satisfets amb la nostra feina”, sosté. Explica que treballa mà a mà amb els mateixos pilots. Per fer una moto artesanal a mida, cal començar prenent les dades bàsiques del pilot, provar a pista i escoltar amb atenció qui la condueix. Barrejar l’experiència i sensibilitat del pilot amb el coneixement tècnic del Ramon. La nova tongada de motos incorpora dos elements claus: una millora tècnica i la incorporació d’alguns detalls que el mateix Remy Gardner trobava a faltar. “És un treball en equip”, afirma López. 

Amb segell sabadellenc

El seu taller és testimoni d’anys de passió i dedicació i custodia un reguitzell de records i homenatges en múltiples formes: retalls de premsa, frontals de motos que amaguen molta història, fotografies amb pilots professionals i nens que feia anys que va formar i que ara ja són pilots majors d’edat que continuen triomfant als circuits. Les pàgines de la història del motociclisme mundial també s’escriuen des de Sabadell. I Ramon López se sent engrescat per fer-ho durant molts més anys.

Help Racing

/ Lluís Franco

Comentaris
To Top