Vallès

Llibertat per al conductor drogat que va matar un ciclista a Terrassa

El jutjat de guàrdia ha deixat en llibertat amb càrrecs el conductor que va ser detingut aquest dissabte passat després d’atropellar tres ciclistes, un dels quals va morir, un altre va quedar en estat crític i un tercer va patir lesions de pronòstic menys greu. L’atestat atribueix el conductor un delicte d’homicidi, i un altre de lesions, per imprudència greu.

L’accident va tenir lloc a mig matí a la C-1415a, la carretera de Castellar a Terrassa. Minuts després el conductor, que va donar positiu en drogues, va ser detingut pels Mossos d’Esquadra. Segons fonts policials, el ciclista mort era un home de 44 anys i veí de Terrassa. Alhora, hi va haver un segon ciclista ferit crític i traslladat a l’hospital Parc Taulí de Sabadell i un tercer ciclista ferit menys greu i traslladat a l’hospital de Terrassa.

Arran de la incidència, es van activar set patrulles dels Mossos d’Esquadra, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat i cinc ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). A més, també hi va treballar la Policia Local de Terrassa. La carretera va estar tallada en els dos sentits de la marxa fins a les 11.40 h.

Des de la Coordinadora Catalana d’Usuaris de la Bicicleta (CCUB) han lamentat la mort d’un altre ciclista a les carreteres catalanes, i en una via local molt freqüentada per ciclistes que connecta Terrassa i Castellar del Vallès. “Es tracta d’una carretera que alerta de la presència de ciclistes i que recorda que s’ha de deixar 1,5 metres per avançar-los”, ha recordat la CCUB, que exigeix als conductors de vehicles de motor “especial atenció a cada revolt” en aquest tipus de carreteres amb corbes. “Malauradament, pocs ho fan. Els ciclistes no avancem a velocitat reduïda expressament, no som una molèstia, tenim dret a circular i els vehicles més potents i forts, ens han de respectar”, ha finalitzat la Coordinadora Catalana d’Usuaris de la Bicicleta.

Comentaris
To Top