Ciutat

Sabadell ja acull més de 300 refugiats d’Ucraïna

Sabadell és ciutat d’acollida. Més de 300 refugiats procedents d’Ucraïna han trobat aixopluc a cases particulars, hotels o llars d’acollida de la nostra ciutat. 

Pràcticament una cinquantena de famílies sabadellenques ja han obert les portes de la seva llar a 72 persones –35 adults i 37 menors–, segons dades de l’Ajuntament de Sabadell. I l’Hotel Urpí ha posat a disposició les seves instal·lacions a 40 refugiats, confirmen fonts de l’establiment, mentre que a l’Hotel Verdi viuen temporalment més de 200 ucraïnesos, segons ha pogut saber el Diari de fonts coneixedores. 

El Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades de la Generalitat de Catalunya és l’organisme oficial que centralitza l’acollida de les persones provinents d’Ucraïna. Segons dades que ha facilitat el departament d’Igualtat i Feminisme al Diari, a Catalunya han arribat en el darrer mes 10.000 persones del país en guerra, que estan allotjades en dispositius públics o a llars de familiars o a pisos de famílies d’acollida.

A hores d’ara, més d’una vintena d’entitats, establiments comercials, associacions veïnals i altres iniciatives privades col·laboren en l’enviament de material o diners al front de guerra. D’altra banda, entitats com la Creu Roja, Càritas o Càritas també treballen davant la crisi humanitària.  

Una llar de Ningú Sense Sostre

L’entitat sabadellenca Ningú Sense Sostre ha cedit un dels seus sis pisos reservats per a persones sense llar a una família que ha fugit de la guerra. La presidenta de l’associació, Rosalia Morera, sosté que quan va esclatar el conflicte bèl·lic, van oferir-se a obrir les portes d’una de les seves cases d’acollida a una família. Són cinc persones, una parella i tres fills, que han estat acollits temporalment a la llar. “Estan regulant la seva situació, amb el permís de treball i els corresponents tràmits per escolaritzar els seus fills”, explica la presidenta de l’entitat. 

L’associació Ningú Sense Sostre ha cedit un pis a una família ucraïnesa / cedida

L’associació Ningú Sense Sostre ha cedit un pis a una família ucraïnesa / Cedida

La família no té data de sortida del pis, però des de l’organització creuen que no s’hi estaran durant molts mesos: “Volen trobar una sortida professional per poder fer vida independent i buscar un pis”, assenyala Morera.

115 refugiats, de camí

Finalment, un comboi que la Fundació Vella Terra sortia divendres passat de Sant Quirze fins a arribar a la frontera d’Eslovàquia amb Ucraïna. Es va dur productes de primers auxilis, ortopèdics, cadires de rodes i medicaments per a la població ucraïnesa i ha ofert un viatge d’anada a 115 ucraïnesos que fugen del país.

Pel que fa al comboi de Casa Fuster, ja ha arribat a Binèfar amb 25 persones i s’està gestionant la seva acollida. 

Ucraïnesos a Sabadell: “Quan sento una sirena, encara busco refugi”

Comentaris
To Top