Ciutat

“El Taulí és un molt bon lloc per formar-se”

El Taulí està d’enhorabona amb els resultats dels seus alumnes que han volgut entrar al Sistema Nacional de Salut i per fer-ho han hagut de superar el MIR (l’examen per ser metge intern resident i especialitzar-se en allò que vulguin o puguin en funció de la nota que hagin tret).

L’alegria ve donada perquè hi ha dos alumnes que s’han situat entre els 100 millors resultats d’11.000 aspirants. I perquè el 95% dels estudiants que van acabar 6è de Medicina a la Unitat Docent del Parc Taulí – UAB que es van presentar al MIR, l’han aprovat.

Dani Garcia i Ricard Onieva, estudiants del Taulí a la Unitat Docent / LLUÍS FRANCO

Dani Garcia i Ricard Onieva, estudiants del Taulí a la Unitat Docent / LLUÍS FRANCO

L’alegria la personifica la doctora Maria Rosa Bella, coordinadora d’aquest equipament. “És una alegria. Som els més recents i entusiastes, i això es nota perquè els professors tenen ganes de fer les classes”, subratlla. La unitat docent va néixer el 2008.

Una sorpresa agradable

Els protagonistes de la gesta són Ricard Onieva (Manresa, 1997) i Dani Garcia (Terrassa, 1996), que al MIR han obtingut uns resultats que els han situat en les posicions 36 i 94, respectivament. “La preparació va anar bé, però no m’ho esperava, va ser una sorpresa agradable”, recorda el Dani.

El Ricard intuïa que “les coses anaven bé a la preparació, però no tant”. Aquests dies tots dos -com la resta de companys- estan presentant la documentació per poder determinar l’ordre de preferències de les especialitats i els hospitals on es volen formar els pròxims anys (una assignació que es fa de forma telemàtica).

El manresà vol fer anatomia patològica i si tot va bé es quedarà al Taulí, mentre que el terrassenc mira cap a Barcelona perquè és on ofereixen més places del que vol fer: cardiologia.

Ricard Onieva, Maria Rosa Bella i Dani Garcia, al Taulí / LLUÍS FRANCO

Ricard Onieva, Maria Rosa Bella i Dani Garcia, al Taulí / LLUÍS FRANCO

Per estudiar l’examen van recórrer a una acadèmia privada, al seu esforç i alguns sacrificis, sobretot a mesura que s’acostava la data assenyalada. Sobre la prova, destaquen dues claus. “La tècnica és tan important com l’estudi”, diu el Dani, perquè és un examen tipus test de 200 preguntes en què no importa el que encertis sinó que tinguis més respostes correctes que els altres. “Has de saber jugar al que sap tothom”, afegeix el Ricard, perquè com en la Selectivitat (PAU), la diferència entre un lloc i un altre la marquen dècimes.

Dani Garcia volia ser metge des de petit perquè sempre havia vist el seu avi malalt i en hospitals. El motiva “poder ajudar gent en moments tan foscos”. “És el meu somni, el que he desitjat sempre i  m’ha atret des dels 7 o 8 anys”, explica.

En el cas de Ricard Onieva, prefereix allunyar-se del quiròfan i opta per una especialitat en què pugui “estar tranquil fent les coses”. Anatomia patològica és l’àrea de l’hospital que recull les mostres de laboratori i les analitza, com els teixits que tenen cèl·lules cancerígnes. Per la seva part, al Dani li agrada que cardiologia és una especialitat “molt resolutiva, molt lògica. Tot el funcionament del cor és molt lògic i sempre l’he preferit a memoritzar”.

Superat el període de patiment per fer el MIR, ara toca esperar l’assignació de la plaça. “L’examen ja està fet, una cosa menys de què preocupar-se”, resumeix el Ricard. Ara agafen la carpeta de la responsabilitat, “perquè hi ha vides en joc, però en el fons és una feina”.

Els beneficis de ser ‘petits’

Els dos estudiants es desfan en elogis quan parlen del Taulí com a hospital universitari perquè, a parer seu, això els ha permès tenir una formació molt més pròxima i participativa.

A diferència dels grans hospitals de Barcelona “on a vegades costa més fer coses”. Dani Garcia destaca que al centre sabadellenc, “quan vas a quiròfan, moltes vegades pots participar de l’operació”. Alhora, disposa de la majoria d’especialitats.

Comentaris
To Top