Diners

Els accionistes del Banc Sabadell aproven la gestió i els resultats del 2021

Junta General d'Accionistes del Banc Sabadell

La junta, a la qual va participar el 56% del capital social, dona suport de forma majoritària a tots els acords de l’entitat bancària

La Junta General d’Accionistes del Banc Sabadell es va celebrar a l’auditori de la Diputació d’Alacant / CEDIDA

La Junta General d’Accionistes del Banc Sabadell, celebrada a Alacant i a la qual ha participat el 56,43% del capital social, va aprovar aquest dijous de forma unànime la gestió i els comptes anuals del 140è exercici social de l’entitat.

En el transcurs de la reunió, també es va autoritzar l’informe d’informació no financera així com la proposta d’aplicació del resultat i de la distribució del dividend de 0,03 euros per acció corresponent a l’exercici 2021. A banda, els accionistes van ratificar el nomenament de Lluís Deulofeu Fuguet com a conseller independent i la reelecció de Pedro Fontana García, George Donald Johnston III i José Manuel Martínez Martínez com a consellers independents. A més, David Martínez Guzmán va ser reelegit com a conseller dominical.

El Banc Sabadell guanya 530 milions d’euros gràcies a l’impuls de TSB

Oliu, optimista per al futur

El president de l’entitat, Josep Oliu, va iniciar la seva intervenció amb una referència al conflicte a Ucraïna: “L’impacte de la guerra ha donat lloc a un escenari geopolític que genera incertesa sobre les economies europees. En tot cas, tot apunta que se continuarà avançant en el procés de normalització de la política monetària, amb la reducció progressiva de la quantitat de diners en circulació i amb una posterior pujada de tipus a nivells per sobre de zero”.

Josep Oliu, en la seva intervenció a la Junta d’Accionistes / CEDIDA

Oliu es va referir també a dos fets molt significatius d’aquest 2021 pel Banc Sabadell: la celebració dels 140 anys d’història de l’entitat i el fet que el 2021 ha estat l’any en què el Banc ha tornat a obtenir uns resultats positius. “El 2021 va ser un punt d’inflexió, fruit de l’esforç de sanejament del banc realitzat en anys anteriors i dels plans de reestructuració de costos”, va afegir.

En aquesta línia, el president va fer referència al comportament de la cotització de les accions de l’entitat: “Ha recuperat atractiu durant l’any passat, amb una revaloració acumulada del 67% el 2021 i s’ha situat així en primera posició de l’Íbex”.

Finalment, Oliu va parlar sobre la recuperació postpandèmia i va apuntar que hi ha previsió que els tipus d’interès puguin. Si això passa, Oliu va pronosticar que el sector bancari tindrà uns nivells “més favorables” de rendibilitat futura.

Josep Oliu: “No sabem què ha de passar per tornar a Sabadell, però no ha passat”

González-Bueno fa un balanç positiu del 2021

En la seva intervenció, el conseller delegat del Banc Sabadell, César González-Bueno, va repassar alguna de les fites més destacades del 2021: “Es va implantar una nova estructura organitzativa, una nova governança alineada amb les millors pràctiques del mercat, es va presentar el pla estratègic 2023 i es va signar l’acord laboral amb el 100% de la mesa negociadora i basat en la voluntarietat”.

Així mateix, González-Bueno es va referir als bons resultats durant l’exercici (530 milions d’euros de beneficis): “Hem acabat l’any per sobre de les expectatives i recuperant la confiança del mercat”.

Pel que fa al negoci a Espanya, va assegurar que la producció de noves hipoteques ha superat els 5.500 milions d’euros, un 38% més que el 2020. “Els nous préstecs i crèdits a empreses han sumat 11.751 milions d’euros, per sota del 2020 quan es van posar en marxa els crèdits avalats per l’ICO arran de la crisi de la Covid”, va apuntar.

César González-Bueno pren la paraula durant la reunió amb els accionistes / CEDIDA

Seguidament, durant la seva intervenció, González-Bueno va fer al·lusió a l‘atenció a persones grans: “Hem estès l’horari de caixa i hem establert un telèfon gratuït d’atenció personal per a clients més grans de 70 anys entre les 8 h i les 19 h. A més, hem inclòs un servei d’incidències 24 h els 365 dies de l’any. També renovarem caixers i assumim un compromís de resolució d’incidències i avaries en menys de set hores en el 98% dels casos”.

El conseller delegat va concloure la seva intervenció fent referència a alguns dels objectius financers per al 2023: “Creixement del marge d’interessos en un dígit. En comissions, volem créixer a dígit mitjà fins al 2023. El cost del risc té un objectiu de 45 punts bàsics. Pel que fa a rendibilitat, el propòsit és assolir un ROTE del 6%”.

Nou informe ‘Compromís Sostenible’

Per finalitzar la Junta General d’Accionistes, des del Banc Sabadell van presentar el Compromís Sostenible. Es tracta d’un marc d’actuació que integra l’estratègia dels compromisos ambientals, socials i de governança de l’entitat.

Comentaris
To Top