Ciutat

Els comerciants fan una crida a la prudència: “A Sabadell hi ha de tot”

Divendres, la clientela ja va començar a preparar la llista de la compra de Nadal, buscant els productes més selectes i llaminers per a unes dates especials
/ LL.FRANCO

Normalitat a les prestatgeries de botigues i supermercats de Sabadell. La vaga de transportistes passa de llarg a la nostra ciutat i no posa en risc l’abastiment al comerç, i els botiguers fan una crida a la calma i prudència de la clientela: “L’únic risc és que la gent vulgui comprar més del que necessita, aleshores sí que es pot desestabilitzar la cadena de subministraments”, exposa la presidenta de Sabadell Comerç Centre, Eva Fernández.

Tampoc a Ca n’Oriac els comerços han notat els efectes de l’aturada. “Els productes i el subministrament està garantit”, assegura el president de Ca n’Oriac Comerç, Miguel Tello, que no ha notificat cap anomalia en l’arribada de productes al barri, que descarta que s’hagi produït una manca de la matèria primera. Tampoc els establiments de la Creu de Barberà han patit mancances o retards rellevants.

El mateix escenari es resprodueix a Mercavallès, mercat majorista de la nostra comarca. El Consell Comarcal està fent seguiment de l’abastiment del mercat durant la vaga de transportistes i asseguren que les parades “compten amb producte” i només “s’han registrat retards puntuals”. Al Mercat Central també s’hi respira normalitat.

Afectació a algunes empreses

La Cambra de Comerç de Sabadell, però, alerta que la vaga de transportistes sí ha bloquejat una part de l’activitat econòmica de les empreses que reben o envien mercaderies fora de Catalunya i demana una treva a l’aturada per restablir l’activitat comercial. “Les empreses estan patint manca de subministraments i tenen problemes de tresoreria al no poder enviar productes ja fabricats”, apunta la Cambra.

De fet, el govern espanyol i els representants de Mercaderies i Viatgers del Comitè Nacional de Transport per Carretera (CNTC) van acordar dijous una bonificació de 20 cèntims per euro per litre o quilo de combustible i una ajuda directa de 450 milions d’euros al sector. Dels 20 cèntims, 15 sortiran del pressupost públic i 5 seran suportats pels operadors de productes petrolífers. Aquesta bonificació s’aplicarà a dièsel, gasolina, gas i ‘adblue’. Així i tot, de moment, la vaga de transportistes no s’ha desconvocat.

La Cambra de Comerç reclama un acord per acabar amb la vaga de transportistes

Comentaris
To Top